Liga smjerova 2018

Završena grupna faza, poznati polufinalisti Lige smjerova

Drugog dana Lige su odigrani svi preostali mečevi grupne faze. Današnji dan je obilježilo 9 interesantnih utakmica, sa velikim brojem pogodaka i jos više atraktivnih poteza.

U grupi A smo gledali veoma zanimljiv fudbal i neizvjesnu borbu do samog kraja. Već prvog dana se izdvojio smjer Računovodstvo, koji je ubjedljivo slavio protiv Marketinga, a to je danas potvrdio i pobjedom protiv Evropskih ekonomskih integracija, rezultatom 5:1. Računovodstvo je zauzelo prvo mjesto u grupi A, uprkos neriješenom meču sa Preduzetništvom i biznisom, rezultatom 3:3. Za drugo mjesto u grupi, borba se vodila između smjerova Marketing i Preduzetništvo i biznis. Prošlogodišnji šampion i jedan od glavnih favorita  – smjer Preduzetništvo i biznis, pobjedio je Evropske ekonomske integracije, igrao je neriješeno protiv Računovodstva, ali poraz od smjera Marketing je ovu ekipu zaustavio na putu do polufinala. Uprkos lošijem izdanju prvog dana, dvije današnje pobjede su omogućile da se Marketing nađe u polufinalu, dok su se Evropske ekonomske integracije najslabije snašle, ali ih to nije spriječilo da se do kraja druže i podržavaju svoje kolege.

U grupi B se najslabije snašla ekipa Kvantitativne ekonomije, prije svega zbog malog fonda igrača, zbog čega je ekipa predala svoju posljednju utakmicu i na taj način odustala od daljeg takmičenja. U igri su ostala 3 smjera: Javni sektor i ekonomska politika, Menadžment i Međunarodni biznis. Menadžment je slavio protiv obje ekipe, a pošto su Javni sektor i ekonomska politika i Međunarodni biznis međusobno igrali neriješeno, gol razlika je išla u korist ekipe Javnog sektora i ekonomske politike, koja je kao drugoplasirana u grupi B, odmah iza Menadžmenta, izborila svoje mjesto u polufinalu.

Sjutra su na programu polufinalni mečevi, borba za treće mjesto i finale, nakon čega će usljediti dodjela nagrada za najbolje na turniru. Prvi polufinalni meč je zakazan za 11 h, između smjerova Računovodstvo i Javni sektor i ekonomska politika, a drugi za 11.40 h, u kojem će igrati Menadžment protiv Marketinga. Čekamo vas u balonu kod O.Š. ”Sutjeska” da zajedno zatvorimo jubilarnu 10. Ligu smjerova.