Ekomen je od osnivanja do danas stekao veliki broj prijatelja, najprije među studentima, bivšim, sadašnjim, ali i budućim, zatim profesorima i saradnicima, te partnerima u organizaciji naših aktivnosti – sportskim organizacijama, ali i među sportskim rivalima.

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, nećemo navoditi kao prijatelja, iz razloga što je Ekomen dio Ekonomskog fakulteta. Samim tim, kao i u svakoj velikoj i uspješnoj instituciji, podrška Ekomenu od strane Fakulteta, profesora, saradnika i zaposlenih, koja je kontinuirana, se podrazumijeva i prisutna je od osnivanja do danas.

Kažu da “imamo manje prijatelja nego što mislimo, a više nego što znamo”.

Ono što znamo, a smatramo da je red da ovdje navedemo jeste da su provjereni prijatelji Ekomena:

 1. Štamparija GRAFO PRESS d.o.o. Podgorica – od štampanih materijala za osnivačku skupštinu 2008. godine, do dizajna i štampe diploma, postera, zahvalnica i flajera za svaku našu aktivnost. Pored osmogodišnjeg kontinuiteta gratis usluga prema Ekomenu, Štamparija Grafo Press je bila i generalni sponzor prve Lige smjerova Ekonomskog fakulteta 2009. godine, sportske tribine “Ekonomija i sport” 2016. godine i prve Podgoričke desetke.
 2. STK GOLDEN PLAYER Podgorica – prva Ekomen aktivnost bila je turnir u stonom tenisu. Od prve Ekomen aktivnosti, do danas, organizovano je više od deset Ekomen stonoteniskih turnira, svaki uz gratis mogućnost korišćenja sale STK Golden Player. Pored mogućnosti gratis korišćenja termina za potrebe organizovanja turnira, ovaj klub u kontinuitetu nudi i mogućnost gratis korišćenja sale za rekreativne aktivnosti studenata i profesora u trajanju od par sati sedmično.
 3. BRAVERA SPORT – obratili smo im se 4 puta, i sva 4 puta dobili pozitivan odgovor. Više od 10 nagradnih vaučera za studente, za kupovinu u buticima Bravera Sport.
 4. CRNOGORSKI OLIMPIJSKI KOMITET – podrška u organizaciji više različitih aktivnosti Društva.
 5. PARAOLIMPIJSKI KOMITET CRNE GORE – organizacija zajedničkih sportskih tribina.
 6. UPRAVA ZA MLADE I SPORT – kontinuirana podrška u organizaciji različitih aktivnosti Ekomena.
 7. Opština DANILOVGRAD – za sada jedina jedinica lokalne samouprave koja je pomogla neku našu aktivnost i izrazila spremnost da se partnerski uključi u organizaciju neke naše aktivnosti.
 8. FUDBALSKI SAVEZ CRNE GORE – u više navrata su nam obezbijedili nagradne ulaznice za utakmice reprezentacije, ali i obezbijedili zanimljive goste za sportske tribine.
 9. KK BUDUĆNOST VOLI – u više navrata smo dobijali određeni kontigent besplatnih ulaznica za studente, za utakmice KK Budućnost Voli.
 10. ODBOJKAŠKI SAVEZ CRNE GORE – organizacija zajedničkih aktivnosti – sportskih tribina.
 11. VATERPOLO I PLIVAČKI SAVEZ – više puta su obezbijedili zanimljive nagrade za studente, i omogućili učešće članova Ekomena u organizaciji aktivnosti Vaterpolo saveza Crne Gore.
 12. ATLETSKI SAVEZ CRNE GORE – organizacija sportske tribine sa Slađanom Perunović.
 13. STUDENTSKI SPORTSKI SAVEZ CRNE GORE – Pokrovitelj aktivnosti “Trka za veliku nagradu Ekomena” uz kontinuiranu komunikaciju i saradnju u organizaciji aktivnosti, od osnivanja do danas.
 14. KMF TITOGRAD – zajednički treninzi i sparing utakmice sa futsal ekipom Fakulteta.
 15. AQUA BIANCA – više puta su nam obezbijedili gratis proizvode za potrebe osvježenja tokom naših aktivnosti.
 16. MONTE MINERALE – više puta su nam obezbijedili gratis proizvode za potrebe osvježenja tokom naših aktivnosti.
 17. CARINE d.o.o. – u više navrata naišli smo na pomoć i podršku ovog preduzeća za potrebe obezbjeđenja termina za trening fudbalske ekipe Fakulteta, nabavku sportske opreme i organizaciju nekoliko Ekomen turnira.
 18. GRAWE osiguranje – sponzor u organizaciji Sportske tribine “Ekonomija i sport”.
 19. D FINANCE d.o.o. – računovodstvena kompanija, koja nam pruža besplatnu podršku i obuke članova u svrhu kvalitetnog finansijskog izvještavanja.