Ekomen je mnogo više od sporta, jer naše Društvo ne čine samo studenti koji su se bavili sportom i koje zanima jedino sport. Studente koji žele da budu članovi Društva mora da zanima jedino sportsko ponašanje, i to na svim terenima – studijskim i vanstudijskim. Zato Ekomen okuplja sve studente koji poštuju pravila, koji znaju da pobjeđuju i prime čestitke, ali i da rivalu čestitaju u slučaju kada je on bolji. Društvo okuplja studente koji vole da se takmiče, sa sobom i drugima, i koji uvijek i od sebe i od drugih traže više, bolje i jače. Ekomen ekipa je društvo koje zna da primi i uputi kritiku, a navika joj je da pobjeđuje.

Iza svih Ekomen pobjeda krije se ogroman trud i rad, a najčešće malim dijelom i talenat.

Zato članovi Ekomena prolaze brojne obuke, kurseve, testove i kroz to postaju jači, širi, fleksibilniji, riječju kvalitetniji.

Sve počinje od intervjua za članstvo, koji se pažljivo priprema i sprovodi. Već u prvom kontaktu, svaki potencijalni član nailazi na ozbiljan pristup i potrebu da uzvrati jednako. Čak i oni koji ne uspiju da prođu, imaju jedno iskustvo više, koje će im biti od značaja u nastavku karijere.

Nakon prijema u članstvo, svaki član Društva ima priliku da mentorski, uz starije članove Društva, ali i bivše članove, a sada uspješne poslovne ljude, uči i usavršava svoja znanja iz oblasti koje ga zanimaju.

Tokom članstva, zainteresovani članovi uz podršku bivših članova Društva imali su i imaju priliku da besplatno prođu veliki broj jednodnevnih i višednevnih obuka (kurseva) iz oblasti:

 1. finansijsko izvještavanje,
 2. odnosi s javnošću,
 3. interne komunikacije,
 4. grafički dizajn,
 5. razvoj veb sajta,
 6. ažuriranje veb sajta,
 7. projekt menadžment,
 8. menadžment događaja,
 9. pregovori,
 10. retorika,
 11. upravljanje promjenama,
 12. interpersonalne vještine,
 13. projekat “Preko granice”, i dr.

Jedan broj obuka je obavezan, dok je drugi fakultativnog tipa.