Završena grupna faza Lige smjerova

U prethodna tri dana odigrani su svi mečevi grupne faze devete Lige smjerova. U srijedu, 19. aprila, nakon svečanog otvaranja Lige smjerova i nakon revijalne utakmice između ekipe profesora i ekipe studentskih organizacija, počeo je i takmičarski dio ovogodišnje Lige.

U grupi A, gledali smo veoma interesantan fudbal i neizvjesnu borbu do samog kraja. Menadžment se od samog starta izdvojio kao favorit grupe. Sa ostvarene sve 4 pobjede u grupnoj fazi, istakao se kao glavni kandidat za osvajanje najsjasnijeg odličja i sa prve pozicije je izborio plasman u polufinale. Za drugo mjesto gledali smo izuzetno interesantnu borbu do posljednje utakmice. U igri su bili čak tri ekipe: Finansije, Međunarodni biznis i Računovodstvo. Iako se činilo da će nakon remija u prvom susretu gol razlika odlučivati o drugom putniku u polufinale između ekipa Računovodstva i Međunarodnog biznisa, pobjeda Finansija nad Računovodstvom dovela je njih u situaciju da u direktnom okršaju sa ekipom Međunarodnog biznisa izbore plasman dalje. U tom susretu je ekipa Međunarodnog biznisa ipak pokazala kvalitet i plasirala se u 4 najbolje ekipe. Kvantitativna ekonomija se najslabije snašla od samog starta, a i mali fond igrača uticao je na njihovo slabije izdanje na turniru.

U grupi B, Preduzetništvo je opravdalo ulogu glavnog favorita. Sa tri ubjedljive pobjede, njihov plasman u narednu fazu nije dolazio u pitanje. Za drugo mjesto borile su se ekipe Ekonomija javnog sektora i Evropske ekonomske integracije. U duelu drugog kola, koji se ispostavio kao odlučujući, ekipa Javnog sektora je pokazala više umijeća i znanja, te je zahvaljujući ”dugoj klupi”, odnijela prevagu i savladala ekipu Evropskih ekonomskih integracija. Ekipa Marketinga pokazala se kao najslabiji rival u grupi, te je ovaj dio takmičenja završila na posljednjem mjestu.

Rezultati:

Grupa A

Menadžment : Kvantitativna ekonomija 6:0

Računovodstvo: Međunarodni biznis      3:3

Menadžment : Računovodstvo                 3:1

Kvanitativna ekonomija : Međunarodni biznis 0:5

Finansije : Menadžment 1:6

Računovodstvo : Kvanititativna ekonomija 3:1

Međunarodni biznis : Finansije 6:3

Računovodstvo : Finansije  4:5

Menadzment : Međunarodni biznis 4:1

Kvantitativna ekonomija : Finansije   2:4

Grupa B

Evropske ekonomske integracije : Marketing 6:0

Preduzetništvo : Ekonomija javnog sektora 6:2

Ekonomija javnog sektora : Evropske ekonomske integracije 5:3

Marketing : Preduzetništvo : 0:3

Evropske ekonomske integracije : Preduzetništvo 2:4

Marketing : Ekonomija javnog sektora 2:8

Večeras su na programu polufinalni susreti. U prvom meču od 19.30 h, sastaju se ekipe Menadžmenta i Ekonomije javnog sektora, dok su u drugom polufinalnom susretu, koji je na programu od 21.30 h, rivali Preduzetništvo i Međunarodni biznis.