Završen Turnir u stonom tenisu: Badnjar ponovo na tronu

Turnir u stonom tenisu, koji sada već tradicionalno organizuje Sportsko-rekreativno društvo ”Ekomen”, održan je u nedjelju, 17. decembra 2017. godine, u prostorijama stono teniskog kluba ”Budućnost”, u Sportskom centru ”Morača”. Na takmičenju je učešće uzelo 70 studenata, takmičivši se u 3 kategorije: muški singl, ženski singl i dubl.

Turnir je zvanično započeo pozdravnim govorom Aleksandre Komatine, članice Društva, koja se zahvalila svima što su pokazali interesovanje za ovaj događaj i poželjela je im da najbolji pobijedi. Pored uzbuđenja i sportskog duha, među takmičarima je vladala i pozitivna trema, jer je većina došla da osvoji medalju kako bi pokazali da su u svojoj kategoriji bili najbolji. Nakon odigranih mečeva u grupnoj fazi, jasno je bilo ko će igrati u mečevima eliminacione faze.

U muškom singlu je pokazan izuzetan kvalitet, te smo imali priliku da uživamo u veoma lijepoj i atraktivnoj igri, kao i neizvjesnosti koja je vladala do posljednjeg poena. U svim mečevima eliminacione faze su odlučivale nijanse, da bi se na kraju kao najbolji u amaterskoj konkurenciji izdvojio Bojan Jakšić. On je u finalu savladao drugoplasiranog Uroša Popovića (3:2), dok je treće mjesto zauzeo Filip Radulović.

U ženskoj konkurenciji, iako ih je bilo manje, nije izostala kvalitetna igra. Tu se izdvojila Ivana Badnjar, koja je osvojila zlatnu medalju. Drugo mjesto pripalo je Mileni Vujović, dok je kao trećeplasirana završila Dragana Kovačević.

Kada je riječ o dublu, ekipe su bile veoma ujednačene po kvalitetu, pa je do samog kraja vladala neizvjesnost ko će se okititi zlatnim odličjem. Titula najboljih u dubl konkurenciji pripala je Borisu Milikiću i Urošu Popoviću, koji su u finalu savladali Ivanu Badnjar i Stefana Boškovića, kojima je pripalo srebrno odličje. Treće mjesto su osvojili Matija Konatar i Elvedin Murić.

Na samom kraju turnira, studenti su uživali u meču između Marka Kadovića i Bojana Jakšića, pobjednika amaterske konkurencije, koji su se borili u finalu u profesionalnoj kategoriji. U ovom meču, Kadović je pobijedio Jakšića i tako osvojio zlatnu medalju.

Na kraju turnira su svim osvajačima uručene diplome, medalje i pehari, uz želju da se tradicija organizovanja turnira u stonom tenisu nastavi i u budućnosti.