Uspješan start Ekonomskog fakulteta

U subotu, 05. novembra 2016. godine, u 11 h, u sali Gimnazije “Slobodan Škerović“, naša futsal ekipa zabilježila je svoj prvi nastup u ovogodišnjoj Studentskoj ligi Crne Gore u futsalu. U utakmici prvog kola, protivnik našoj ekipi je bio Građevinski fakultet 2, koji je poražen rezultatom 4:1 (1:1).

 

Ono što je krasilo ove momke prošlih godina, jeste taj pobjednički duh koji su prenijeli na terenu i ove godine, pa su od prvog minuta krenuli silovito ka golu protivnika. Ređale su se šanse jedna za drugom, od kojih je najbliži pogotku bio, novajlija u dresu Ekonomskog fakulteta, Miloš Ristić. Ipak naši fudbaleri su uspjeli da savladaju mrežu protivnika, prelijepim golom Radovana Radonjića, u 7. minutu meča. Nakon toga, naša ekipa je malo smanjila gas što je protivnička ekipa iskoristila, i preko Đurkovića, u 19. minutu, poravnala rezultat.

 

Drugo poluvrijeme je karakterisala, bolja i agresivnija igra naših momaka, što je rezultiralo sa još 3 pogotka naših momaka. Najprije je mrežu zatresao Dejan Miličić u 23. minutu, nakon brilijantne akcije i sjajnog pasa Gardaševića, a nakon toga i u 30. minutu. Konačan rezultat je postavio Miloš Ristić, svojim pogotkom u 32. minutu.

 

Ono što je još interesntno za ovu utakmicu, jeste to što je i svoj debi u ulozi trenera ostvario i naš dugogodišnji fudbaler i kapiten Đorđije Mirković. On je pokazao da zna da vodi ekipu, kao što je i znao da postiže pogotke u dresu našeg Fakulteta.

 

Ako je istina što kažu da se po jutru dan poznaje, onda našu ekipu bez sumnje čeka zanimljiva sezona, iz koje se nadamo da ćemo izaći kao šampioni i obogatiti vitrine Ekonomskog fakulteta novim trofejom.

 

Građevisnki fakultet 2: Milutin Jelić, Aleksandar Kljajić, Marko Lutovac, Aleksandar Milošević, Vasilije Miranović, Lazar Đerković, Radosav Medojević, Nikola Đurković, Luka Vučićević

 

Ekonomski fakultet: Nemanja Koprivica, Vladan Mašanović, Miloš Ristić, Miloš Radulović, Nemanja Vešović, Dragan Rabrenović, Radovan Radonjić, Srđan Gardašević, Dejan Miličić, Zoran Lakušić, Miloš Nikolić, Stefan Lakić