Ubjedljivi ekonomisti

U subotu, 03. decembra 2016. godine, u sali Gimnazije “Slobodan Škerović“, u 18 h, odigrana je utakmica V kola Studentske lige Crne Gore u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta savladala ekipu Pravni fakultet 1 rezultatom 8:2 (4:1).

Ekonomisti su od samog starta preuzeli inicijativu. Nekoliko vezanih šansi na samom početku je golom krunisao Srđan Gardašević. Već posle nekoliko minuta, sa svoja dva gola, Miloš Radulović uspijeva da svoju ekipu rezultatski odlijepi od protivnika i unese veći nivo smirenosti u igri. Osim kvaliteta, naši momci su u prvom poluvremenu pokazali i nešto agresivniju igru, pa su se pri kraju ovog dijela igre suočili sa izlaskom iz bonusa, pravljenjem petog faula. Nastalu situaciju je iskoristio Filip Todorović, i iz kaznenog udarca po prvi put savladao našeg Igora Asanovića, i smanjio na 3:1. Preostalih par minuta prvog poluvremena je obilježila dominantnija igra ekipe Ekonomskog fakulteta, te je ista krunisana još jednim golom. Poluvrijeme je završeno rezultatom 4:1.

U drugo poluvrijeme su ekonomisti ušli još smireniji. Tečna pas igra je savršeno funkcionisala. Kao i u prvom dijelu, priliku su dobili svi igrači, pa se mogla primijetiti lakoća, opuštenost i elan u igri. Četiri vezana gola naših, te povećavanje rezultata na 8:1 je otklonilo sve dileme oko pobjednika. Ekipi Pravnog fakulteta je sredinom poluvremena, zbog igranja rukom Radovana Radonjića, dosuđen i drugi kazneni udarac. Međutim, fantastični Nemanja Koprivica je uspio da zaustavi snažan šut u desni ugao, što je izazvalo ovacije, kako na klupi ekonomista, tako i na tribinama. Iako su plavi bili nadmoćniji, protivnik je uspio da u pretposljednjem minutu rezultat neznatno smanji.

Utakmica je završena rezultatom 8:2. U strijelce su se iz ekipe Ekonomskog fakulteta upisali: Gardašević, Radulović, Rabrenović, Bojanić i Nikolić; Strijelci Pravnog fakulteta: Todorović i Lalatović.

Ekonomski fakultet: Asanović Igor, Ristić Miloš, Bojanić Nikola, Fuštić Stefan, Lakić Stefan, Lukačević Filip, Radonjić Radovan, Gardašević Srđan, Radulović Miloš, Rabrenović Dragan, Nikolić Miloš i Koprivica Nemanja.

Pravni fakultet 1: Mitrić Antonio, Lopičić Marko, Mijović Vladan, Popović Milić, Lalatović Filip, Osmić Luka, Stevanofić Jovan, Todorović Filip, Bulatović Rade, Bugarin Danilo.