Ubjedljiva pobjeda košarkaša

U utorak, 25. aprila, u sali SKC-a Univerziteta Crne Gore, odigrane su utakmice drugog kola Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci, na kojima je nastupila i ekipa Ekonomskog fakulteta koja je ubjedljivo pobijedila ekipu Studentskog doma PG 2, rezultatom 60:21(31:12).

Od samog starta ekonomisti su zaigrali sa mnogo respekta prema protivniku i jako požrtvovano što je rezultiralo sigurnom pobjedom. Na početku ekipa Ekonomskog fakulteta je probila led pogađajući koševe sa linije za dva i tri poena. Ofanzivni studenti Ekonomskog fakulteta su ređali poen za poenom za razliku od protivničke ekipe Studentskog doma 2 koja je postigla mali broj poena i teško se borila sa jakim napadima ekonomista. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 31:12 za ekonomiste. Nakon sjajne igre u prvom poluvremenu i prednosti od +19 poena, košarkaši Ekonomskog fakulteta se nisu zaustavili već su igrali još bolje u drugom poluvremenu. Senzacionalni koševi i odlična igra obeshrabrili su protivničku ekipu koja u drugom poluvremenu nije ostvarila značajniji pomak. Protivnici kao da su odustali nakon brilijantne igre studenata Ekonomskog fakuteta koji nisu postustajali ni u jednom momentu već su pružali svoj maksimum. Konačan rezultat je bio 60:21. Nakon ubjedljive prednosti od +39 poena ekonomisti su opravdali očekivanja i zastrašili naredne protivnike protiv kojih će igrati.

Studentski dom PG 2: Vujković 2, Čengić, Nikolić 3, Bošković 13, Karadžić, Bojović, Kaljević, Jelić, Lakićević 3.

Ekonomski fakultet: Čogurić, Božović 1, Nikolić 6, Jovović 9, Bulatović 15, Joksimović, Sekulović 3, Popović, Pejaković 7, Avdović 6, Miranović 7, Veljić 6.

U narednom kolu košarkaši Ekonomskog fakulteta sastaju se sa ekipom UDG-a i pobjedom u tom duelu bi osigurali prolaz u četvrtfinale.