Ubjedljiva pobjeda ekonomista u III kolu Studentske lige u futsalu

U subotu, 4. novembra, u sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, odigrana je utakmica III kola Studentske lige u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta pobijedila ekipu UDG 2, ubjedljivim rezultatom 8:1 (4:0).

Našoj ekipi nije trebalo mnogo vremena da se uigraju, jer je samo dva minuta nakon početka meča Miloš Vukčević zatresao protivničku mrežu. U narednim minutima igru naše ekipe karakterisala je terenska inicijativa, pa su konstantno napadali gol protivnika. To je rezultiralo golom Fuštića u 8. minutu, a zatim su uslijedili i golovi Sekulića u 12. i Ajkovića u 14. minutu. Tako su ekonomisti nametnuli svoj ritam igre i mirno dočekali kraj prvog poluvremena, kada je rezultat bio 4:0.

Početak drugog poluvremena obilježila je oštrija igra ekipe UDG 2, koja se nije tako lako predavala, uprkos otežavajućoj okolnosti da su na raspolaganju imali samo 5 igrača. Prvi gol za svoju ekipu postigao je Ćorović u 23. minutu i tako smanjio prednost ekonomista na 4:1. Narednih nekoliko minuta su se ređale šanse, pri čemu je naša ekipa propustila nekoliko njih. Ipak, u posljednjih 10 minuta, ekipa Ekonomskog fakulteta je odlučila da ova pobjeda bude još ubjedljivija, pa su golove postigli Vukčević u 34. i Šćekić u 36. minutu, čime su protivnike ostavili bez ikakve nade da se rezultat može preokrenuti. Ubjedljivu pobjedu ekonomista je dodatno potvrdio Vukčević, svojim golovima u 38. i 39. minutu, pa se tako četvrti put upisao u listu strijelaca. Ekonomistima ni prednost od 8:1 nije bila dovoljna, pa je tako Šćekić šutirao u posljednjim sekundama meča, ali je sirena bila brža od njega i označila kraj utakmice, neposredno prije gola koji mu nije priznat.

Nakon pobjeda protiv Univerziteta Mediteran u I kolu, kao i Fakulteta političkih nauka u II, ekonomisti su kvalitetnom i ozbiljnom igrom, lijepim akcijama i timskim duhom i u III kolu ostvarili pobjedu i napravili siguran korak dalje ka završnici takmičenja.
Čestitke momci!

Ekonomski fakultet – UDG 2  8:1 (4:0)
Ekonomski fakultet: Stanković, Jokić, Mašanović, Fuštić (C), Vukašinović, Lukačević, Šćekić, Vukčević, Rabrenović, Mijović, Sekulić, Ajković
UDG 2: Džogović, Mrkulić (C), Ćorović, Vuković, Ličina