U toku prijave za tribinu: Ekonomija i sport

Sportsko društvo “Ekomen” će u okviru manifestacije “Dani brucoša” organizovati sportsku tribinu za studente svih godina studija, pod nazivom “Ekonomija i sport”, u utorak, 4. oktobra 2016. godine, sa početkom u 20:00 h, u Amfiteatru “Montenegro”, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Događaj će biti podijeljen u tri kraća segmenta:

Prva sesija biće posvećena prenošenju zanimljivih iskustava sa Olimpijskih igara u Brazilu, a u okviru ovog dijela govoriće:

  1. Duško Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta,
  2. Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i bivši reprezentativac,
  3. Nebojša Šofranac, sportski novinar RTCG.

Drugi dio biće usmjeren na predstavljanje uspješnih sportista iz reda studenata Ekonomskog fakulteta, koji su najzaslužniji za činjenicu da je Sportsko društvo “Ekomen” od osnivanja do danas, najuspješniji studentski sportski kolektiv, po broju osvojenih odličja u svim sportovima na Univerzitetu.

Treća sesija okupiće fudbalske reprezentativce Crne Gore i to Stevana Jovetića, fudbalera italijanskog Intera, te Stefana Savića, fudbalera španskog Atletika iz Madrida, koji će sa studentima podijeliti svoja sportska iskustva te najaviti predstojeći kvalifikacioni meč sa Kazahstanom. Moderator ove sesije biće g-din Milutin Grgur.

Sportsko društvo Ekomen je pripremilo i veliki broj nagrada i iznenađenja za studente, tako da će svi prisutni, koji rezervišu svoju ulaznicu na vrijeme (broj mjesta u sali je ograničen), biti u prilici da dobiju zanimljive poklone, a sve zahvaljujući Štampariji Grafo Press d.o.o., Bravera d.o.o. – Sport Vision, Vaterpolo savezu Crne Gore, Fudbalskom savezu Crne Gore, Monte Minerale d.o.o., Montecco, Grawe osiguranje i dr.

S obzirom na to da je broj mjesta u Amfiteatru ograničen, studenti moraju rezervisati svoje mjesto slanjem prijave (*prezime i ime, *broj indeksa, *kontakt telefon) na mail tribina@ekomen.me. Rezervacije se vrše po sistemu prve prijave.

Interesovanje za prisustvo tribini je veliko, počev od studenata svih godina Ekonomskog fakulteta, zaposlenih, profesora i saradnika, bivših studenata, do srednjoškolaca, koji su izrazili želju da prisustvuju događaju.

Ovaj događaj, dio je manifestacije Dani Brucoša, putem koje Fakultet želi da studentima prve godine poželi dobrodošlicu, ali i upozna studente sa vannastavnim sadržajima na Fakultetu, i pruži mogućnost izbora i uključivanja, te ih motiviše za proaktivan pristup studijama.