Turnir u stonom tenisu

Turnir u stonom tenisu 2018

Sportsko-rekreativno društvo Ekomen je, kako to tradicija nalaže, organizovalo turnir u stonom tenisu. Turnir je održan u nedjelju, 23. decembra 2018. godine, u prostorijama STK ,,Spin”. Na takmičenju je učestvovalo oko 50 studenata. Oni su se takmičili u tri kategorije: muški singl, ženski singl i dubl.

Turnir je otvorila Jovana Nedović, izvršna direktorica Društva, koja je pozdravila takmičare zahvalivši im se na interesovanju i poželivši im sreću u takmičenju. Po rasporedu su prvo bili previđeni mečevi u grupnoj fazi. Takmičari su bili podijeljeni u osam grupa, dok su devetu sačinjavali profesionalci: Jasmin Lukač, Marko Kadović i Stefan Milačić. Pobjednici tih mečeva igrali su u predstojećoj eliminacionoj fazi.

U muškoj konkurenciji su takmičari pokazali izuzetan kvalitet. Neizvjesnost je vladala do posljednjeg trenutka i same nijanse su odlučivale pobjednika. U mečevima eliminacione faze, imali smo priliku da uživamo u veoma zanimljivoj i uzbudljivoj igri. Kao najbolji u amaterskoj konkurenciji izdvojio se Ivan Radević, koji je u finalnom meču porazio drugoplasiranog Stefana Boškovića (3:2). Treće mjesto zauzeo je Boris Milikić.

Iako je ženskih takmičara bilo mnogo manje od muških, kvalitet igre nije bio ništa manji. U finalnom meču, Ivana Badnjar je porazila Milenu Nedović osvojivši tako zlatnu medalju (3:0). Bronzana medalja pripala je Jovani Nedović.

Najzad, kada je riječ o dubl konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Igoru Raičeviću i Jasminu Lukaču koji su porazili Ivanu Badnjar i Stefana Boškovića (3:1). Bronzano odličje u dubl konkurenciji pripalo je Ivanu Radeviću i Stefanu Milačiću.

Sami kraj turnira obilježio je meč gdje su snage odmjerili Ivan Radević, pobjednik amaterske konkurencije, i Jasmin Lukač, pobjednik u konkurenciji profesionalaca. Pobjedu je odnio Jasmin, savladavši Ivana rezultatom 3:0.

Takmičarima su na kraju uručene diplome, medalje i pehari, uz želju da se tradicija organizovanja turnira nastavi i dalje.