Ivana Badnjar i Viktor Rogić pobjednici Turnira u stonom tenisu

Turnir u stonom tenisu, koji je organizovan od strane Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta “Ekomen”, u saradnji sa Studentskim sportskim savezom Crne Gore, održan je 5. i 6. novembra, 2016 godine, u prostorijama stonoteniskog kluba Golden player. Na samom takmičenju, učešće je uzeo rekordan broj studenata Ekonomskog fakulteta, takmičivši se u tri kategorije: ženski singl, muški singl, dubl.

Svečanim otvaranjem, pozdravnim govorom Dekana doc. dr Nikole Milovića i revijalnim susretom između Dekana i Predsjednika Ekomena Petra Raičevića, Turnir je zvanično započeo. Osim uzbuđenja i sportskog duha, među takmičarima vladala je i pozitivna trema, jer pored zabave, naši studenti su došli i da pokupe medalje, kao dokaz da su u svojoj kategoriji bili najbolji. Nakon odigranih mečeva u prvom danu, jasno je bilo ko će sljedećeg dana igrati u mečevima eliminacione faze. U muškom singlu učešće je uzelo preko 50 takmičara koji su pokazali izuzetan kvalitet, te smo tokom dva dana imali priliku da uživamo u veoma lijepoj i atraktivnoj igri, i neizvjesnoti koja je vladala do posljednjeg poena. U gotovo svakom meču su nijanse odlučivale, da bi se na kraju kao najbolji u amaterskoj konkurenciji izdvojio Popović Uroš. Drugoplasirani bio je Gogić Lazar, dok je treće mjesto zauzeo Radević Ivan.

Dio ženske ekipe, iako u manjem broju, nije zaostajao po kvalitetu.  Tu se posebno izdvojila  Ivana Badnjar, koja je osvojila zlatnu medalju. Drugo mjesto pripalo je Kristini Dragojević, a treće Eni Muhović.

Kada je riječ o dublu, ekipe su bile dosta ujednačne po kvalitetu te je vladala neizvjenost ko će se na samom kraju okititi zlatnim odličjem. Titulu najboljih u dubl konkurenciji pripala je Stefanu Lakiću i Vuku Mašanoviću,  koji su u neizvjesnom finalu punom preokreta, savladali Nikolu i Miloša Martinoviću, kojima je pripalo srebrno odličje. Treće mjesto osvojili su Petar Raičević i Milan Radonjić.     

Takođe, na samom kraju turnira imali smo priliku da odgledamo fantastičan meč između dva sjajna rivala, Viktora Rogića i Stefana Rašovića, koji su se borili u finalu u profesionalnoj kategoriji. U ovom meču, Viktor je savladao Stefana i osvojio zlatnu medalju. Bronzana medalja pripala je pobjedniku amaterske konkurencije Urošu Popoviću.