Trekking tura Brajići – Miločer

Sportsko-rekreativno društvo Ekomen i Studentski sportski Savez Crne Gore u saradnji sa Planinarskim savezom i Visokogorcima Crne Gore organizuju Trekking turu Brajići – Miločer (Brajići – tvrđava Kosmač – Ograđenica – Čelobrdo – Sveti Stefan). Tura će biti organizovana u subotu, 25. novembra 2017. godine.

Ova laka rekreativna tura, sa dužinom staze od oko 14 km, trajaće oko 5-6 sati. Studenti će uživati u šetnji bajkovitim predjelima Paštrovske gore, sa fantastičnim pogledima na Budvu i Sveti Stefan. Od tvrđave Kosmač ide se Paštrovačkom gorom, sve do pravoslavne crkve Svetog Spiridona u katunu Ograđenica, a zatim i do sela Čelobrdo. Ovo mjesto je odličan vidikovac i odmorište odakle se pruža lijep pogled na Sveti Stefan i okolinu, kao i na dva obližnja vodopada koji su bogati vodom u većem dijelu godinu. Jegorovim putem, oivičenom pješačkom stazom sa dosta kamenih stepenica, stiže se do manastira Praskvica, blizu Svetog Stefana gdje se ova tura i završava.

Okupljanje će biti organizovano ispred Ekonomskog fakulteta, u 8 h, a planirano vrijeme povratka je oko 17 h. Potrebno je da studenti sa sobom ponesu opremu: udobnu višeslojnu odjeću (trenerka ili sportske pantalone, majica, dukserica, lagana jakna, kapa), planinarske cipele ili patike i mali ranac. Učešće je besplatno, a prevoz autobusom/kombijem obezbijeđen.

Pozivamo sve studente da se prijave OVDJE, i da iskoriste idealnu priliku da se rekreiraju, druže sa kolegama, uživaju u prirodnim ljepotama Crne Gore i oslobode stresa od kolokvijuma i fakultetskih obaveza. Prijavljivanje traje do 23. novembra 2017. godine.
Čekamo vas!