Studentsko prvenstvo Crne Gore u plivanju

Studentsko prvenstvo Crne Gore u plivanju: Dva zlata za Matiju Vujovića

U subotu, 7. jula 2018. godine, u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorice, a u saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, u olimpijskom bazenu Sportskog centra u Podgorici, održano je III Studentsko prvenstvo Crne Gore u plivanju. Takmičenje je organizovano u okviru međunarodnog takmičenja Montenegro open, koje po četvrti put uspješno organizuje Vaterpolo i plivački savez Crne Gore.

Na ovom prvenstvu pravo učešća su imali svi studenti sa teritorije Crne Gore, a takmičenje je održano u muškoj konkurenciji, u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom. Nastupilo je ukupno 12 takmičara, a titulom prvaka u obje konkurencije okitio se Matija Vujović, student Ekonomskog fakulteta i član Sportskog društva ,,Ekomen”. Matija je 50 metara isplivao za 28,76 sekunde, a dvostruko dužu dionicu u vremenu 1:11,26.

Srebro je na 50 i 100 metara osvojio Nikola Kadić, student Prirodno-matematičkog fakulteta. Bronzano odličje na 50 metara osvojio je Milutin Popović, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, a bronzani na 100 metara bio je Milić Dašić, takođe student Ekonomskog fakulteta i član Alumni kluba Sportskog društva ,,Ekomen”.

Ekomen čestita Matiji i Miliću, uz želju da i budućnosti nastave da nižu ovakve uspjehe!