Rutinska pobjeda košarkaša na startu

U nedjelju, 23. aprila, u sali SKC-a Univerziteta Crne Gore, odigrana je utakmica prvog kola Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci, u kojoj su košarkaši Ekonomskog fakulteta savladali ekipu Prirodno-matematičkog fakulteta, rezultatom 41:29 (21:10).

Ekonomisti su sjajno počeli utakmicu i pokazali se kao favoriti od samog starta. Napravili su razliku u prvim minutima igre a mali broj poena ukazivao je na dosta statičnu igru sa obje strane. Košarkaši PMF-a su pokušavali da ugroze našu ekipu šutem sa distance ali im to nije polazilo za rukom. Sigurnim defanzivnim skokom i dobrom igrom u napadu naši košarkaši su došli do prednosti od +14, što je ujedno bila i najveća prednost na utakmici. Ipak, u finišu prvog poluvremena dobrim šutem sa distance igrači PMF-a su uspjeli da uhvate priključak pa je tako na poluvrmenu bilo 21:10.
U drugom poluvremenu se situacija na terenu slično odvijala kao i u prvom. Igrači PMF-a su šutem sa distance održavali priključak dok su naši momci prije svega sigurnim šutiranjem slobodnih bacanja, uz par dobrih šuteva za tri poena i nekoliko kvalitetnih prodora očuvali prednost za, na kraju rutinskih 41:29.
Ekonomski fakultet: Jovović, Miranović, Pejaković, Joksimović, Veljić, Bulatović, Nikolić, Janković, Sekulović, Avdović, Popović, Čogurić.

Prirodno-matematički fakultet: Pejović, Zeković, Plamenac, Đukić, Peličić , Vujović, Đurović, Sekulić, Radević, Redžić.