Rutinska pobjeda ekonomista na startu Studentske lige u košarci

U prvom meču grupe B, Studentske lige Crne Gore u košarci, koji je održan 11. marta 2018. godine, u sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, sastale su se ekipa Ekonomskog fakulteta i ekipa Biotehničkog fakulteta iz Podgorice. Na kraju utakmice više razloga za zadovoljstvo su imali igrači Ekonomskog fakukteta, koji su u potpunosti nadigrali svoje rivale i zasluženo odnijeli pobjedu, rezultatom 42:25 (21:15).

Izabranici trenera Stevana Bojanića su započeli meč ne baš tako ubjedljivo, što je sasvim razumljivo uzimajući u obzir činjenicu da im je ovo prvi takmičarski meč u sezoni. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, naši igrači su potisnuli oscilacije u igri i nametnuli svoj ritam. Ekipa Biotehničkog fakulteta je u prvom poluvremenu pogodila nekoliko teških šuteva i time obezbijedila makar malu rezultatsku neizvjesnost, koja nije trajala dugo. Rezultat na poluvremenu je bio 21:15 u korist Ekonomskog fakteta.

Kako kraj prvog, tako i cijelo drugo poluvrijeme, naša ekipa je stvar držala pod kontrolom. Mnogim realizovanim kontranapadima i vrlo dobrom igrom u odbrani, ekonomisti su stekli prednost koju su i znatno uvećali do kraja meča. Svoj dan je imao fantastični Vojin Veljić, koji je postigao 20 poena i time zavrijedio epitet igrača utakmice. Kako je košarka timski sport, tako u ostvarivanju pobjede mora učestvovati kompletan tim, pa su svi igrači odigrali značajnu ulogu u ostvarivanju ove pobjede.

Našem timu želimo da u nastavku takmičenja pruža još bolje partije, a sve ljubitelje košarke pozivamo da isprate utakmice ovih momaka, koji se srčano bore za boje Fakulteta.

Ekonomski fakultet – Biotehnički fakultet 42:25 (21:15)

Ekonomski fakultet: Dautović 12, Miranović 1, Jovanović, Veljović, Šipčić, Bulajić, Vojinović 2, Veljić 20, Arsović, Backović 7, Živković.

Biotehnički fakultet: Vukadinović, Saičić, Vulić, Mijović 15, Petrić 6, Đurđevac 4, Milić.