Rukometna ekipa Ekonomskog fakulteta ponovo na tronu

U srijedu, 29. novembra 2017. godine, odigrana je finalna utakmica Studentskog kupa Crne Gore u rukometu u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta bez ikakve muke savladala ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Ekonomisti su odbranili tron mnogo lakše nego što se očekivalo, pa su ovog velikog rivala savladali rezultatom 17:11. Predvođeni fantastičnim lijevim bekom Lipovinom od starta su nametnuli svoj ritam igre, pa su već u desetom minutu imali prednost od 6:3. U tim trenucima na golu naše ekipe blistao je seniorski reprezentativac Crne Gore, Nikola Matović, koji je poluvrijeme završio sa fantastičnih 12 odbrana, pa je ekipa Ekonomskog fakulteta na odmor otišli sa samo 4 primljena gola sa prednošću od 8:4.

I drugo poluvrijeme je počelo po notama izabranika trenera Nikole Lipovine. Prednost je rasla iz minuta u minut, pa su serijom od 3:0 natjerali trenera Fakulteta za sport da već u šestom minutu drugog poluvremena zatraži predah. Međutim, nije to pokolebalo igrače Ekonomskog fakulteta koji su nastavili da „melju“ protivnika, pa su golovi Joksimovića, Čampara, Novovića i Markovića uvećavali prednost, a kada je Lipovina fantastičnom asistencijom kroz noge rivalu, a potom i golom donio rekordnih 14:7 bilo je jasno da pehar ostaje u vitrinama Ekonomskog fakulteta.

U ekipi Ekonomskog fakulteta istakao se Dejan Lipovina sa 7 postignutih golova, Joksimović je postigao 4 gola, a na golu je fantastični Matović  sakupio 20 odbrana i odbranio jedan sedmerac. U ekipi Fakulteta za sport jedini raspoloženi igrač bio je Nikola Čukić sa 4 postignuta gola.

Sve čestitke za našu rukometnu ekipu koja je donijela još jedno zlatno našem Fakultetu i sve nas učinila veoma ponosnim!

Ekonomski fakultet – Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 17:11 (8:4)

Ekonomski fakultet: Matović (20 odbrana i jedan sedmerac), Joksimović 4, Obradović, Nedović, Lipovina 7, Stanković, Otašević 1, Marković 1, Veljović, Peruničić, Jovanović, Čampar 3, Novović 1.

Fakultet za sport i fv: Anđelić (10 odbrana), Hadžiosmanović 1, Stojanović, Dizdarević 1, Delić 2, Laličić 1, Sekulić 1, Čukić 4, Bošković, Omerčević 1, Ostojić, Ivanović, Spasojević, Roganović