Rukometna ekipa Ekonomskog fakulteta u finalu Studentskog kupa Crne Gore

U prvom polufinalnom meču Studentskog kupa Crne Gore u rukometu, koji je održan 16. novembra 2017. godine, u Sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, sastali su se ekipa Ekonomskog fakulteta i ekipa Studentskog doma iz Podgorice. Na kraju utakmice više razloga za zadovoljstvo su imali igrači Ekonomskog fakukteta, koji su u potpunosti nadigrali svoje rivale i zasluženo se našli u finalu, rezultatom 19:15.

Izabranici trenera Nikole Lipovine su započeli meč veoma ubjedljivo. U prvom poluvremenu je ekipa Ekonomskog fakulteta krenula hrabro i došla do rezultatske prednosti od 8:2. Međutim, ekipa Studentskog doma nije željela da se tako lako odrekne finala, pa su brzom i čvrstom igrom smanjili prednost ekonomista na 9:8. Ipak, kako kraj prvog, tako i cijelo drugo poluvrijeme, naša ekipa je stvar držala pod kontrolom i nije imala mnogo razloga za paniku.

Ekipa Studentskog doma se borila do kraja, nekoliko puta smanjivala svoj zaostatak, ali o nadmoćnosti ekonomista govori podatak da protivnička ekipa ni u jednom trenutku u toku utakmice nije ostvarila rezultatsku prednost. Pohvala za našu ekipu, koja je počevši od Nikole Matovića koji je briljirao na golu, preko kapitena Markovića i Lipovine koji su dali doprinos timu sa po 5 golova, pa završivši sa jedinom djevojkom u timu – Katarinom Nedović, dokazala da su timska igra i kolektivni duh iznad pojedinačnog kvaliteta.

Našem timu želimo da i u finalu pruži odličnu partiju i tako obogati riznicu trofeja još jednim najsjajnijim odličjem!

Ekonomski fakultet – Studentski dom Podgorica (19:15)

Ekonomski fakultet: Nikola Matović, Nikola Stanković, Radomir Joksimović, Veljko Novović, Nikola Veljović, Katarina Nedović, Luka Otašević, Milovan Marković (C), Dejan Lipovina, Nikola Obradović, Aleksandar Jovanović, Damjan Peruničić

Studentski dom Podgorica: Zarija Lutovac, Haris Šabović, Željko Ivanović, Nemanja Barac, Alden Barjamspahić, Ognjen Vujičić, Ivan Radičević (C), Marko Nedović, Bojan Dacić, Nenad Marojević