Hiking tura – Prokletije 2018

U subotu, 2. juna 2018. godine, u okviru Planinskog festivala ,,Prokletije 2018”, održaće se hiking tura i druženje u dolini Grebaje (Dolina Grebaje – Valušnica – Popadija – Dolina Grebaje).

Nacionalni park Prokletije, najmlađi park u Crnoj Gori, osnovan je 2009. godine. Ovaj predio izuzetne ljepote je pravi raj za planinare i ostale ljubitelje outdoor aktivnosti.

Opis ture: Markirana staza počinje u dolini Grebaje od planinarskog doma. U početku vodi kroz bukovu šumu, pored potoka, da bi kasnije išla na travnate padine. Veoma strmom padinom se izlazi na greben, kojim se dalje stiže do vrha. Za uspon do vrha Popadije je potrebno oko 3 sata hoda. Vrhovi Popadija i Valušnica predstavljaju najbolje vidikovce u Prokletijama. Ova srednje teška tura podrazumijeva dužinu staze od 7 km i visinsku razliku od oko 1000 m.

Okupljanje će biti organizovano ispred Građevinskog fakulteta, u 6.30 h.

Potrebno je da studenti sa sobom ponesu opremu: mali ranac, zaštitnu kremu, vodu, višeslojnu laganu odjeću koja uključuje i zaštitu od kiše, gojzerice ili kvalitetne duboke patike, a poželjni su i štapovi za hodanje.

Učešće je besplatno, a prevoz autobusom i vodiči obezbijeđeni. Takođe je obezbijeđen ručak (vojnički pasulj i salata) i osvježenje za sve učesnike nakon povratka sa ture.

Pozivamo sve studente da se prijave OVDJE, i da iskoriste idealnu priliku da se rekreiraju, druže sa kolegama, uživaju u prirodnim ljepotama Crne Gore i oslobode stresa od kolokvijuma i fakultetskih obaveza. Prijavljivanje traje do srijede, 30. maja 2018. godine.
Čekamo vas!