Preduzetnici osvojili Ligu smjerova

U sali Gimnazije ,,Slobodan Škerović“, u periodu od 19. do 24. aprila, održala se deveta Liga smjerova. U takmičarskom dijelu učešće je uzelo 9 smjerova, od kojih su se istakli: Javni sektor i ekonomska politika, Preduzetništvo i biznis, Menadžment i Međunarodni biznis.

U ponedjeljak, 24. aprila sa početkom u 17:40 h počela je utakmica za III mjesto između Menadžmenta i Međunarodnog biznisa. Utakmica puna neizvjesnosti, jake želje i volje igrača da ostvare pobjedu i uzmu medalju, dovela je do toga da sama igra bude na visokom nivou. Ritam utakmice je bio brz od samog starta. Obje ekipe su se borile za svaku loptu, šut, akciju, pas. Fudbaleri Međunarodnog biznisa su težili da što prije dovedu rezultat u svoju korist ili barem izjednače, međutim bezuspješno. Pobjedu je zabilježila ekipa Menadžmenta rezultatom 4:2 i zauzela III mjesto u devetoj Ligi smjerova. Pod utiskom meča za III mjesto tribine koje su bile ispunjene jedva su čekale finalni meč između Javnog sektora i ekonomske politike i Preduzetništva i biznisa koji je počeo u 18:40 h. Zvuk sirene se oglasio i finalna utakmica je mogla da počne. Studenti koji su došli da podrže svoje kolege sa profesorima su učinjeli da atmosfera bude na zavidnom nivou. Uz glasan huk sa tribina fudbaleri su se borili da ispune očekivanja ljudi koji su došli da ih podrže. Ostavljajući srce na terenu i njihova fenomenalna igra koja je ostavljala bez daha dovela je do toga da pratimo izvanrednu utakmicu.

Borbenost i želja za ponovnim peharom uticala je da i ove godine ekipa Preduzetništvo i biznis zauzme I mjesto, ostvarivši pobjedu rezultatom 3:0. Nakon završenih utakmica počela je ceremonija dodjele medalja, pehara i individualnih nagrada za najboljeg strijelca, najboljeg igrača, najboljeg golmana i najposvećenijeg profesora. Zlatna kopačka ovogodišnjeg turnira je Rade Drobnjak sa smjera Međunarodni biznis. Golman Kvantitativne ekonomije Milan Joksimović, proglašen je za najboljeg golmana, a Stefan Lakić sa smjera Računovodstvo za najboljeg igrača Lige. Za najboljeg fudbalera, u redu profesora i saradnika, proglašen je Ivan Radević iz ekipe Menadžment.

Timskim duhom i korektnošću igrača završena je deveta Liga smjerova koja je imala za cilj da okupi studente završne godine studija Ekonomije, kako bi se kroz fudbal prisjetili interesantnih trenutaka koje su imali tokom 4 godine studiranja.