Poraz ekonomista u V kolu Studentske lige u futsalu

U nedjelju, 19. novembra, ekipa Ekonomskog fakulteta odigrala je poslednju utakmicu grupne faze Studentske futsal lige protiv ekipe Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Kotor, u kojoj je poražena rezultatom 1:4 (1:2). Ekipa je obezbijedila prolaz u nokaut fazu takmičenja kao drugoplasirana u grupi.

Imajući u vidu da se radi o meču za prvo mjesto u grupi i motivisanost, spremnost i kvalitet protivnika, podmlađeni tim ekonomista krenuo je odvažno, na sve ili ništa. Igra se odvijala tečno, s prilikama za gol na obje strane, mada su naši momci bili pod većim pritiskom na svojoj polovini. Peripetiju ispred gola Boljevića prouzrokovao je Pejović, golom u petnaestom minutu, a samo minut kasnije je prednost Kotorana udvostručio Dragović. Rezultat od 2:0 nakon 16 minuta igre bio je šok za ekipu Ekonomskog fakulteta i znak da se mora reagovati. Nadu za pobjedom je unio Ajković, golom u finišu prvog dijela. Poluvrijeme je završeno rezultatom 1:2.

Drugo poluvrijeme je proteklo u znaku gostiju. Ređale su se šanse ispred našeg gola, a ekipa je djelovala nesinhronizovano. Bilo je očigledno da fali iskustva u teškim utakmicama, kao što je ova i da se rupe u igri naziru ispred prve veće prepreke, te da se odbrana titule bez većih promjena na terenu teško može očekivati. Gol koji je visio u vazduhu od početka poluvremena, pao je u trinaestom minutu nakon pauze – ponovo se upisao Dragović. Kako su minuti do kraja prolazili, bilo je sve jasnije da će ishod meča biti negativan, budući da se i dalje igra odvijala uglavnom na našoj polovini. Za kraj, minut prije isteka, svoj drugi pogodak postiže i Pejović, za već ubedljivih 1:4. Tim rezultatom je i završena utakmica, minut kasnije. 

Očigledno je da nam fali samopouzdanja u određenim segmentima igre, ali, kako stvari trenutno stoje, u svakom od narednih okršaja se mora dati maksimum, ukoliko želimo do cilja, jer prava na grešku više nema. Ekipi želimo sreću u nastavku takmičenja, znajući pritom da odbrana titule nije nemoguća misija.