Podgorička desetka

U nedjelju, 22.januara 2017. godine, sa početkom u 12 h, na brdu Gorica, održaće se trka na deset kilometara, pod nazivom “Podgorička 10-ka”. Organizatori ovog događaja su Triatlon klub “Podgorica“, Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta “Ekomen” i Sekretarijat za kulturu i sport Podgorica.

Trka je organizovana sa ciljem promovisanja zdravih stilova života i potencijala brda Gorice, a u istoj će učesnici biti u prilici da testiraju svoju kondiciju i izdržljivost, ali i da pokušaju da se domognu pobjedničkog postolja. Kao što je i navedeno dužina staze je 10 kilometara, a start i cilj trke će biti kod Avanturističkog parka na Gorici, a kako bi se na najbolji mogući način izmjerilo vrijeme, a time i regularnost takmičenja podigla na najvećem mogućem nivou, obezbijeđeni su čipovi za mjerenje vremena, koje su takmičari dužni da podignu prije početka i da iste vrate po završetku trke. Takmičari koji pokažu volju i istrajnost i istrče svih 10 kilometara, biće nagrađeni sa „finisher“ medaljama i sa zvaničnom majicom Trke. Za tri najbrža takmičara osim medalja, obezbijeđeni su i poklon paketi Revita proizvoda, dok onog najsrećnijeg takmičara, koji će biti odabran putem izvlačenja, čekaju „mizuno“ patike.

Studenti, i ostali ljubitelji ovog sporta, koji žele da uzmu učešće u istom, potrebno je da popune prijavni formular OVDJE, do 20. januara 2017. godine, kada će u ponoć biti zatvorene prijave.

• Satnica održavanja događaja:

10:30 – 11:30 h Okupljanje takmičara i podizanje čipova za mjerenje

11:40 – 12:00 h Ceremonija otvaranja trke

12:00 h Start Podgoričke 10-ke

13:10 – 13:30 h Dodjela nagrada i završna ceremonija