POBJEDA EKONOMISTA NAKON PENALA NA STARTU NOKAUT FAZE

U nedjelju 26. februara 2017. godine, u sali Sportskog centra Univerziteta Crne Gore, u 13:00h, odigrana je utakmica osmine finala Studentske lige Crne Gore u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta savladala ekipu Elektrotehničkog fakulteta 2 nakon penala 7:5, prije penala 3:3 (2:1).

Ekipa Elektrotehničkog fakulteta je na samom startu pokazala da će biti ozbiljan protivnik na putu do četvrtfinala. Nakon inicijative na samom početku uslijedio je gol Ilića u 2. minutu. Naši momci su dobro odreagovali nakon primljenog gola i već u 3. minutu je izjednačio Miličić. Ekonomisti su potom preuzeli inicijativu i imali su znatno veći posjed lopte u drugom dijelu prvog poluvremena.

Sa druge strane ekipa Elektrotehničkog fakulteta je prijetila iz kontri nakon kojih su dva puta zatresli okvir gola našeg golmana Boljevića. Inicijativa ekonomista se isplatila u samom finišu poluvremena kada je Radonjić postigao gol za 2:1.

Kao i na početku prvog poluvremena, ekipa Elektrotehničkog fakulteta i u drugom poluvremenu je zaigrala vatreno, pa samim tim uspjela da izjednači golom Babovića u 22. minutu. I u toku drugog poluvremena Ekonomisti su imali inicijativu i par kvalitetnih prilika za novo vođstvo. Gol za pobjedu Ekonomista  kako je tada izgledalo postigao je Nikolić u 39. minutu. Međutim, na desetak sekundi do kraja meča Elektrotehnički fakultet je uspio da se izbori za penale golom Babovića.

U penal seriji za Ekonomiste su bili precizni: Bojanić, Nikolić, Miličić i Radonjić dok su za Elektrotehnički fakultet pogodili Gašević i Ilić.

Nakon ovog susreta, našu ekipu u četvrtfinalu očekuje ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje koja je u osmini finala savladala ekipu Studentskog doma.

Ekonomski fakultet: Boljević, Mašanović, Bojanić, Lukačević, Vešović, Lakić, Gardašević, Miličić, Fuštić, Nikolić, Koprivica.

Elektrotehnički fakultet 2: Jovović, Ilić, Ramović, Đokić, Vujošević, Gašević, Badović, Dulović, Tošić, Jovanović F.