Po notama Koprivice

U nedjelju, 07. maja 2017. godine, u Sportskom centru ‘’Nikoljac’’ u Bijelom Polju, otvoren je turnir u malom fudbalu ‘’Bijelo Polje 2017’’. Rekreativni turnir se po prvi put organizuje u ovom gradu, u saradnji sa Savjetom studenata menadžmenta u Bijelom Polju, a sve sa ciljem da kroz ovu aktivnost uključimo studente koji ne studiraju u Podgorici u vannastavne aktivnosti Fakulteta i Sportskog društva ‘’Ekomen’’.

Svim prisutnima se ispred Ekomena obratila Aleksandra Jovanović, koja je istakla značaj uključivanja studenata u aktivnosti ovakvog tipa, kao i značaj druženja studenata, upoznavanja u nekom drugom svijetlu i pozitivne sportske atmosfere. Podsjećamo da su na turniru učešće uzele četiri ekipe – studenti prve, druge i treće godine Studija menadžmenta u Bijelom Polju, kao i članovi ekipe Fakulteta i Sportskog društva ‘’Ekomen’’.

Turnir je započet utakmicom između ekipe Ekomena sa jedne, i studenata II godine Studija menadžmenta sa druge strane. Nakon ispitivanja snaga u nekoliko uvodnih minuta meča, ekipa Ekomena je preuzela inicijativu, te je preko Radevića u 10. i Vraneša u 20. minutu stekla sigurnu prednost na poluvremenu. Početkom drugog poluvremena  pogotkom Željka Furundžića, riješene su sve dileme oko konačnog pobjednika, a ekipa II godine je uspjela preko Maraša da ublaži konačan rezultat (3:1).

U drugom polufinalnom susretu dileme nije bilo od prvog do posljednjeg momenta utakmice . Sigurnom igrom, nametnuvši jak tempo od samog starta, fudbaleri III godine su kroz lijepu pas igru i nekoliko atraktivnih poteza, više nego ubjedljivo savladali ekipu I godine rezultatom 9:1.

Nakon toga su uslijedili dueli za medalju. Najprije su u borbi za bronzu koplja ukrstili poraženi polufinalisti, studenti prve i druge godine. U ovom okršaju bolje se snašla ekipa II godine, koja je uspjela da, nešto čvrćom igrom i uz tačniji pas, riješi ovaj meč u svoju korist rezultatom 5:2.

Finalni okršaj je bio prava poslastica za sve ljubitelje fudbala u Bijelom Polju. U vrlo dopadljivom meču, uz dosta čvrstu igru, odgovornu u odbrani, a lepršavu u napadu, ekipe Ekomena i III godine su u regularnom toku susreta postigle po gol, pa su o pobjedniku ovogodišnjeg turnira odlučivali kazneni udarci. U penal “ruletu’’, više koncentracije imala je ekipa Ekomena, pa je odbrana Koprivice, te sigurna realizacija Vraneša, označila pobjedu Ekomena.

Za najboljeg igrača turnira, po odluci kapitena, izabran je Dragan Nikolić, student treće godine, koji je ujedno bio i najbolji strijelac. Priznanje za najboljeg golmana otišlo je u ruke Nemanje Koprivice, dok je priznanje za najboljeg iz reda zaposlenih na Ekonomskom fakultetu otišlo u ruke Ivana Radevića.

Svakako da je ostvaren glavni cilj, jer je ovu nedjelju obilježilo lijepo druženje i odlično provedeno vrijeme u Bijelom Polju, pa su svi učesnici prikupili energiju pred nastupajuće obaveze koje donosi kraj semestra, tako da ne sumnjamo da će vremenom ovakvi susreti prerasti u tradiciju.