Liga smjerova 2018

Otvorena Liga smjerova 2018

U petak 30. marta 2018. godine, u 18 h, u balonu kod OŠ “Sutjeska”, otvorena je Liga smjerova, turnir u malom fudbalu, nastao sa željom da ponovo okupi studente završne godine dodiplomskih studija, kako bi se družili i prisjetili zajedničkih trenutaka.

Svim prisutnima se u ime Ekomena obratila Jovana Nedović, koja je podsjetila koliko Ekomen ulaže snage i napora da kroz sport ujedini sve studente. Nakon predstavljanja 8 ekipa smjerova uslijedio je i govor dekana, prof. dr Nikole Milovića, koji je i zvanično otvorio Ligu smjerova.

Poslije toga je odigrana revijalna utakmica između profesora i saradnika Ekonomskog fakulteta sa jedne, i predstavnika studentskih organizacija sa druge strane. Svi prisutni su uživali u lijepim potezima i golovima, a sreća je bila na strani iskustva i znanja, pa je pobjednik ovog revijalnog meča bila ekipa profesora, rezultatom 3:1.

Takmičarski dio je otvoren utakmicom u grupi A između ekipa smjerova Evropske ekonomske integracije i Preduzetništvo i biznis. Smjer Preduzetništvo i biznis je opravdao ulogu favorita i napravio prvi korak ka odbrani prošlogodišnje titule, tako što je pobijedio Evropske ekonomske integracije, rezultatom 4:2. Prva utakmica u grupi B odigrana je između smjera Međunarodni biznis i smjera Javni sektor i ekonomska politika, a utakmica je bila neizvjesna sve do samog kraja, što potvrđuje i rezultat 2:2. Sami kraj prvog dana ovogodišnje Lige obilježen je duelom između smjera Marketing i smjera Računovodstvo, gdje su računovođe briljirale rezultatom 7:1.

Liga se nastavlja i 31. marta 2018. godine, a završne utakmice će se odigrati u nedjelju, 1. aprila 2018. godine. Današnje takmičenje je obilježeno dobrim rezultatima i velikim brojem golova, dobrim druženjem, šalama i pozitivnom atmosferom, a istu atmosferu očekujemo i u nastavku takmičenja, pa vas ovim putem pozivamo da sjutra dođete i podržite najstarije kolege.