Otvorena deveta po redu Liga smjerova

U srijedu, 19. aprila 2017. godine, u 17.40 h, u sali Gimnazije „Slobodan Škerović“, otvorena je deveta po redu Liga smjerova, takmičenje koje je nastalo sa željom da ponovo okupi na jednom mjestu, studente završne godine studija Ekonomije, kako bi se kroz fudbal družili i prisjetili interesantnih trenutaka, koje su imali, kroz sve četiri godine studiranja.

Svim prisutnima se ispred Ekomena obratio Đurko Gutović, koji se zahvalio na njihovom dolasku i podsjetio koliko Ekomen ulaže snage i napora, da kroz sport ujedini sve studente, a nakon njegovog uvodnog izlaganja, uslijedilo je i predstavljanje smjerova. Podsjetićemo da je ove godine prijavljen rekordan broj smjerova i to devet, a smjerovi su podijeljeni u dvije grupe. Nakon predstavljanja ekipa smjerova uslijedio je i govor dekana Ekonomskog fakulteta doc. dr Nikole Milovića, koji je ukazao na značaj ovakvih događaja, i istakao da mu je veliko zadovoljstvo da vidi ovoliki broj studenata, koji su okupljeni oko ovog fudbalskog takmičenja. Uz zahvalnost Ekomenu, što konstantno organizuje ovakve događaje i time bogati vannastavne sasdržaje na našem Fakultetu, Dekan je zvanično otvorio Ligu smjerova.

Revijalna utakmica je uslijedila odmah nakon dekanovog govora i učešće u ovoj utakmici su uzeli profesori na jednoj i predstavnici studentskih organizacija na drugoj strani. Na jednoj strani iskustvo i znanje, a na drugoj mladost i svježina. Sve u svemu, svi prisutni su imali priliku da vide profesore van katedri, a nijesu bili uskraćeni ni za lijepe poteze i golove, jer je utakmica završena neriješenim rezultatom 3:3.

Prvo kolo takmičarskog dijela, otvoreno je utakmicom u grupi A između ekipa smjera Menadžment i smjera Kvantitativna ekonomija. Iako su momci sa smjera Menadžmenta ušli u utakmicu kao favoriti na papiru, predvođeni Dejanom Miličićem, članom futsal ekipe Ekonomskog fakulteta i reprezentacije Crne Gore, utakmica je bila veoma tvrda na samom startu, jer su članovi ekipe smjera Kvanitativna ekonomije uspješno odbijali napade „menadžera“, sve do momenta kada je Petar Kostić postigao prvi pogodak za ekipu Menadžmenta i time načeo mrežu protivnika. Od tog trenutka je utakmica dobila potrpuno drugi tok, nije bilo neizvjesnosti do kraja susreta, te je ekipa Menadžmenta ubjedljivo savlada ekipu Kvantitativne ekonomije i to rezultatom 6:0.

Nije bilo mnogo neizvjenosti ni u prvoj utakmici u grupi B, gdje su koplja ukrstili momci sa smjerova Marketing i Evropske ekonomske integracije. Veoma brzo je ekipa smjera Evropskih ekonomskih integracija uspjela da slomi otpor „marketara“, i da predvođena dekanom Milovićem i Nemanjom Gazivodom, ostvari ubjedljivu pobjedu indentičnim rezultatom kao u prvoj utakmici Grupe A (6:0).

Treba napomenuti da se Liga nastavlja u četvrtak, 20. aprila, od 16.20 h, i za taj dan su predviđene četiri utakmice grupne faze, dok će parovi polufinala biti poznati u petak, nakon što se odigraju sve preostale utakmice i završi takmičenje po grupama. Utakmice polufinala su zakazane za subotu od 19.30 h, a pitanje pobjednika ovogodišnje Lige smjerova će biti riješeno u ponedjeljak.

Sve u svemu, činjenica je da je Liga započeta sa dosta golova, a nadamo se da će lijepi pogoci, šanse i potezi biti viđeni i u narednim mečevima. Stoga vas pozivamo da zajedno sa nama i vi uživate u utakmicama najstarijih kolega i da podrškom sa tribina učinimo da im ova Liga smjerova ostane u jednom lijepom sjećanju.