Podgorička desetka - rekreativna trka na brdu Gorica

Ni kiša nije smetala: Koprivica i Perunović opet najbrži

U nedjelju, 21. januara 2018. godine, na brdu Gorica, održana je druga Podgorička desetka, u organizaciji Sportskog društva Ekomen i Triatlon kluba Podgorica, pod generalnim pokroviteljstvom Crnogorske komercijalne banke, a uz podršku Glavnog grada i Ministarstva sporta.

Za ovogodišnju rekreativnu trku se prijavilo čak 217 takmičara iz Crne Gore i regiona. Ipak, kako vremenske prilike nijesu bile naklonjene, učešće je uzelo 150 takmičara, koji su uprkos kiši koja nije prestajala da pada, uspjeli da istrče svih 10 kilometara.

Najbolji takmičari su proglašeni u više starosnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, a priznanja su im uručili dr Nela Tatar iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, kao i Danilo Medojević iz Ministarstva sporta.

U muškoj kategoriji, u apsolutnoj konkurenciji, najbolji je bio Dragoljub Koprivica iz Atletskog kluba “Mornar” iz Bara, sa vremenom od 34:31. Drugo mjesto pripalo je Perici Vučkoviću (35:55), a treće je zauzeo Dušan Milošević (36:00).

Ni ove godine u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Slađana Perunović iz Atletskog kluba “Nikšić”, ponovila je prošlogodišnji uspjeh i zauzela prvo mjesto sa 37:48 minuta. Drugo mjesto osvojila je Vesna Pavlićević (42:20), a treće Jelena Ivković (46:37).

Kompletni rezultati trke mogu se preuzeti sa adrese www.podgorickadesetka.me.

Organizacija trke je opravdala očekivanja svih učesnika, koji su čestitali organizatorima sa željom da se Podgorička desetka organizuje i naredne godine.

Učešće u trci je bilo besplatno, a sve zahvaljujući generalnom pokrovitelju trke – Crnogorskoj komercijalnoj banci, kao i prijateljima: PG Sound, Water Group “Suza”, Doding enterijer, Grafo Press, RTCG…