Ivan Miljković, Andrija Gerić i Igor Vušurović gosti Ekomen tribine

Sportska tribina ,,Najbolji najboljima”: Odbojkaški velikani na Ekonomskom fakultetu

Sportsko društvo Ekomen u saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore organizuje sportsku tribinu pod nazivom ,,Najbolji najboljima”, koja će se održati u srijedu, 10. oktobra 2018. godine, sa početkom u 19 h, u Amfiteatru Montenegro na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Gosti će biti proslavljeni odbojkaši i osvajači zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine: Andrija Gerić, Igor Vušurović i Ivan Miljković.

Andrija Gerić je u svojoj profesionalnoj karijeri dugoj 20 godina nastupao za klubove iz Srbije, Italije, Turske i Grčke, pa se, pored mnogobrojnih priznanja i medalja na reprezentativnom nivou, i na klupskom planu okitio titulom šampiona Evrope, kao i titulom u CEV kupu, a bio je i šampion u prvenstvima Jugoslavije i Italije. Po završetku karijere stekao je zvanje diplomiranog psihologa, a paralelno je završio NLP metodologiju za Mentalnog coach-a.

Igor Vušurović je jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša svih vremena. Nakon svoje profesionalne karijere, ostao je u svijetu sporta, pa je bio direktor Uprave za mlade i sport, a sada je direktor Igara malih zemalja koje će se održati u Crnoj Gori krajem maja sljedeće godine, pa je ovo odlična prilika da se studenti i šira javnost upoznaju sa Igrama još bolje.

Ivan Miljković se na osnovu brojnih individualnih priznanja smatra jednim od najboljih odbojkaša svijeta svih vremena. Nosio je dresove reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, te i Srbije. Pored olimpijskog zlata, Ivan se može pohvaliti srebrom i bronzom sa svjetskih prvenstava, bronzom sa Svjetskog kupa, dvije zlatne i tri bronzane medalje sa evropskih prvenstava… Sa klubovima je osvajao Ligu šampiona, Čelendž kup, CEV, kao i titulu prvaka Italije, Grčke i Turske. Nakon završetka igračke karijere, Miljković obavlja funkciju prvog potpredsjednika u Odbojkaškom savezu Srbije.

S obzirom na ograničen kapacitet Amfiteatra, neophodno je da studenti i prijatelji društva rezervišu svoje mjesto prijavom OVDJE.

Ne propustite priliku da ovaj semestar započnete druženjem sa najboljima!