Korak dalje ka nokaut fazi Studentske lige u futsalu

Ekipa Ekonomskog fakulteta savladala je ekipu Fakulteta političkih nauka, rezultatom 4:3 (2:2), u meču II kola grupne faze Studentske futsal lige.  Tako je naša futsal ekipa stekla nove bodove na putu za plasman u završnicu takmičenja, nakon prethodne pobjede nad ekipom Univerziteta Mediteran.

Podmlađenom sastavu ekonomista je trebalo vremena da na početku uspostave svoju igru. Prvih nekoliko minuta je obilježila strateška, oprezna igra obje strane, dok taktiziranje u šestom minutu nije prekinuo Šćekić, golom za 1:0 sa velike udaljenosti. Nakon prvog gola, igra je bila tečnija. Jedan od naših napada je prekinuo Osmajlić i uspjevši da realizuje kontranapad anulirao zaostatak svog tima, dva minuta nakon primljenog gola.

U nastavku su se ređale šanse od kojih je svoju iskoristio Lakušić, nakon što mu se lopta od golmana odbila pravo u noge i tako vratio ekipi prednost od 2:1 u jedanaestom minutu. Nastavak igre je obilježila odlična igra protivnika, još jedan gol Osmajlića i snažan presing momaka sa FPN-a.
Momci iz protivničke ekipe su do kraja poluvremena ređali šanse, pogodili stativu, dva puta promašili prazan gol, te primorali trenera naše ekipe na timski tajm-aut. Mreže su do kraja prvog dijela ipak mirovale. Rezultat na poluvremenu bio je 2:2.

Svega nekoliko sekundi nakon zvižduka za nastavak igre, mrežu protivnika je zatresao Bojanić, sa skoro pola terena i ponovo rezultat doveo u našu korist. Želja i agresivnost u igri ekonomista izazvali su tri žuta kartona za nepunih pet minuta: Mašanoviću i Rabrenoviću prvi, a Bojaniću drugi i isključenje zbog starta sa leđa. Bilo je skoro nemoguće braniti se s igračem manje, pa je nedugo nakon stvaranja viška Pejović poravnao na 3:3. Posle primljenog gola i nadoknade viška, morala se osigurati pobjeda, kako prolazak u završnicu ne bi dolazio u pitanje.

Kontrolom igre, naši su momci pokazali kvalitet i ozbiljnost, ređajući lijepe akcije od kojih je jednu u 32. minutu golom ponovo krunisao Šćekić. Na osam minuta prije kraja je trebalo sačuvati minimalnu prednost, što je ekonomistima pošlo za rukom. Demonstrirana je sigurna igra, bez ozbiljnijih grešaka, sve do zvižduka koji je označio kraj i pobjedu našeg tima.

Ekonomski fakultet – Fakultet političkih nauka 4:3 (2:2)

Ekonomski fakultet: Stanković, Jokić, Bojanić (C), Lakušić, Lukačević, Mašanović, Rabrenović, Radulović, Sekulić, Šćekić, Vukašinović, Vukčević
Fakultet političkih nauka: Stojanović, Osmajlić, Dakić, Mirković, Kažić, Pejović, Tahijović, Kruščić, Đukić (C)