Javni sektor i Preduzetništvo finalisti Lige smjerova

U subotu, 22. aprila 2017. u sali Gimnazije “Slobodan Škerović” odigrali su se polufinalni mečevi ovogodišnje Lige smjerova. Borba za ulazak u finale, odvijala se između četiri smjera koji su zavidnim umijećem još jednom opravdali svoje mjesto u polufinalu.

U prvoj utakmici, imali smo priliku da gledamo meč između Menadžmenta i Javnog sektora i ekonomske politike. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja, ali je ekipa Javnog sektora uspjela da utakmicu prelomi u svoju korist, savladavši ekipu Menadžmenta rezultatom 3:2. Iako se ekipa Menadžmenta još na samom startu izdvojila uz Preduzetništvo, sa 4 pobjede u grupi, kao glavni kandidat za nosioca laskave titule, nije uspjela da opravda epitet favorita koji je imala u ovom susretu. Izostanak Dejana Miličića se itekako osjetio, dok su sa druge strane momci iz Javnog sektora, veoma organizovanom, čvrstom i borbenom igrom, od prvog do posljednjeg trenutka meča zasluženo stigla do trijumfa. Rani golovi na startu prvog i drugog poluvremena, umnogome su opredijelili dalji tok susreta. Pokušali su fudbaleri Menadžmenta da se vrate u egal do samog kraja, imali nekoliko prilika za poravnanje rezultata, koje nijesu iskoristili, pa je slavlje igrača i navijača Javnog sektora moglo da počne.

Drugi polufinalni par činile su ekipe Međunarodnog biznisa i Preduzetništva i biznisa. U ovom meču ubjedljivu pobjedu je slavila ekipa Preduzetništva i biznisa, ne ostavljajući ni najmanju mogućnost protivniku za preokret (3:0). Nakon gola Preduzetništva u drugom minute utakmice, imala je ekipa Međunarodnog biznisa nekoliko izglednih šansi da dođe do izjednačenja i time unese neizvjesnost u ovu utakmicu. Međutim, nakon nekoliko promašenih prilika, stigla je kazna, te je sa još dva pogotka ekipa Preduzetništva rutinski privela meč kraju. Pobjednička ekipa je još jednom potvrdila njihov kvalitet i rezervisala svoje mjesto u finalnoj borbi za najsjajnije odličje turnira.

Mečevi u kojima će se ekipe boriti za treće, odnosno za prvo mjesto na turniru, odigraće se u ponedeljak, 24.04.2017. u sali Gimnazije “Slobodan Škerović. Utakmica za treće mjesto počinje u 17.40 h, a finalni meč u 18.40 h.