Liga smjerova 2018

Javni sektor i ekonomska politika osvojio Ligu smjerova

U sportskom balonu kod O.Š. ”Sutjeska“, u periodu od 30. marta do 1. aprila 2018. godine, održala se deseta Liga smjerova. U takmičarskom dijelu učešće je uzelo 8 smjerova, od kojih su se istakli polufinalisti: Javni sektor i ekonomska politika, Računovodstvo, Menadžment i Marketing.

U nedjelju, 1. aprila 2018.godine,  sa početkom u 11 h, počela je prva polufinalna utakmica između ekipa Javnog sektora i Računovodstva. Utakmica puna neizvjesnosti, jake želje i volje igrača da ostvare pobjedu i plasiraju se u finale, dovela je do toga da sama igra bude na visokom nivou. Ritam utakmice je bio jak od samog starta. Obje ekipe su se borile za svaku loptu, šut, akciju, pas. Fudbaleri Računovodstva su težili da što prije dovedu rezultat u svoju korist ili barem izjednače, međutim bezuspješno. Pobjedu je zabilježila ekipa Javnog sektora i ekonomske politike rezultatom 2:1 i zasluženo prošla u finale desete Lige smjerova. Nakon prvog polufinalnog meča, u drugom polufinalu su nastupile ekipe Menadžmenta i Marketinga. U dosta tvrdoj utakmici, koja se uglavnom igrala na sredini igrališta bolje se pokazala ekipa Menadžmenta, koja je pobijedila rezultatom 2:1.

U meču za treće mjesto, nastupale su poražene ekipe iz polufinala, timovi Računovodstva i Marketinga. Mnogo više su prikazali momci sa smjera Računovodstvo, iskoristili su umor fudbalera Marketinga i zasluženo su osvojili bronzanu medalju. Rezultat tog meča je bio 7:1, isto kada i prvog dana kada su se u grupnoj fazi takmičenja susrele ove dvije ekipe.

Nakon rastrčavanja i zagrijavanja ekipa, sudija se oglasio zvukom pištaljke i finalna utakmica je mogla da počne. U njoj su učešće izvojevale ekipe Menadžmenta i Javnog sektora i ekonomske politike. Studenti koji su došli da podrže svoje kolege sa profesorima su učinili da vlada uzavrela atmosfera. Javni sektor je imao motiv više za pobjedu, a to je revanš za poraz u grupi od ekipe Menadžmenta. Igrali su čvrsto, organizovano, timski… To se isplatilo. Borbenost i želja su uticali da ove godine ekipa Javni sektor i ekonomska politika zauzme prvo mjesto, ostvarivši pobjedu rezultatom 5:0.

Nakon završenih utakmica, počela je ceremonija dodjele medalja, pehara i individualnih nagrada za najboljeg strijelca, najboljeg igrača, najboljeg golmana i najposvećenijeg profesora. Zlatna kopačka ovogodišnjeg turnira je Đurašević Uroš sa smjera Računovodstvo. Po izboru kapitena svih smjerova koji su uzeli učešće u ovogodišnjoj Ligi smjerova, golman Menadžmenta, Đurđina Krivokapić, proglašena je za najboljeg golmana, a Đurašević Uroš, sa smjera Računovodstvo, je ovog puta osvojio još jedno priznanje za najboljeg igrača Lige. Za najredovnijeg i najposvećenijeg fudbalera, u redu profesora i saradnika, proglašen je Vladimir Đurišić iz ekipe Marketing.

Timskim duhom i korektnošću igrača završena je deseta Liga smjerova koja je imala za cilj da okupi studente završne godine studija Ekonomije, kako bi kroz fudbal evocirali uspomene i interesantne trenutke koje su imali tokom 4 godine studiranja. Vidimo se sljedeće godine!