Košarkaška ekipa Ekonomskog fakulteta

Hrabro ka medalji: Ekonomisti u polufinalu Studentske lige u košarci

U četvrtfinalnoj utakmici Studentske lige Crne Gore u košarci, koja se odigrala u subotu, 21. aprila 2018. godine, u Sportskom i kulturnom centru UCG, ekipa Ekonomskog fakulteta je pobijedila ekipu Univerziteta Adriatik iz Bara, rezultatom 52:32. Tom pobjedom se naša košarkaška ekipa plasirala u polufinale ovog takmičenja.

Naši igrači su u toku cijele utakmice bili u vođstvu, iako je prvo poluvrijeme karakterisala igra sa mnogo preokreta i napetih trenutaka, pa je rezultat na kraju prvog poluvremena bio tijesan – 20:19 za našu ekipu.

Ipak, u drugom poluvremenu se razlika povećavala u našu korist, a zablistao je Bulatović koji je svoje saigrače vodio ka još jednoj pobjedi. Podrška sa tribina bila je vjetar u leđa košarkašima Ekonomskog fakulteta, koji su žustrom igrom uspjeli da savladaju protivnika, ubjedljivo, rezultatom 52:32.

Naša ekipa je do nokaut faze stigla kao prvoplasirana iz grupe B, gdje su u posljednjem kolu pobjedili velikog rivala, ekipu Univerziteta Donja Gorica. Pobjedom u četvrfinalu, naši košarkaši su hrabro napravili jedan veoma važan korak ka medalji, a svi se nadamo i ka peharu koji bi osvježio našu vitrinu trofeja poslije više uzastopnih godina kada je riječ o košarci.

Da bismo im pomogli u toj namjeri, pozivamo vas da dođete i da sa tribina budete dio jednog velikog tima koji se zajedno bori za nove uspjehe.

Uz košarkaše, do medalje!

Ekonomski fakultet – Univerzitet Adriatik 52:32 (20:19)

Ekonomski fakultet: Bulatović 24, Miranović, Šipčić, Dautović 2, Avdović, Bulajić 2, Vojinović 9, Veljović, Arsović 10, Živković 5, Veljić, Backović

Univerzitet Adriatik: Caković 2, Tomović 10, Milačić, Jeftović 7, Petrović 6, Dobrković, Vidaković 7, Kovačević