Genije, Japanac i ministar se družili sa studentima Ekonomskog fakulteta

Dejan Savićević, Vlado Šćepanović i Nikola Janović, učestvovali su na tribini „Najbolji najboljima“ u prepunom amfiteatru „Montenegro“ pred više od 300 prisutnih studenata i profesora, ali i jednog broja srednjoškolaca.

Na samom startu prisutne je pozdravila Aleksandra Jovanović, koja je u ime Sportskog društva Ekomen poželjela dobrodošlicu prisutnim gostima, da bi kasnije moderatorsku ulogu povjerila g-dinu Milutinu Grguru, sportskom novinaru RTCG.

U ime Ekonomskog fakulteta, prisutne je pozdravio i posebno se zahvalio gostima, Dekan Fakulteta, docent dr Nikola Milović uz veliko zadovoljstvo zbog prisustva istinskih sportskih legendi na najstarijoj jedinici Univerziteta Crne Gore.

Prvi je u amfiteatar ušao najmlađi gost, aktuelni ministar sporta, vaterpolo svjetski i evropski prvak, te bivši kapiten crnogorske vaterpolo reprezentacije, g-din Nikola Janović.

Zatim je najavljen proslavljeni košarkaš, svjetski prvak sa reprezentacijom Jugoslavije, donedavni trener košarkaša Budućnosti i u većini slučajeva prva asocijacija kada se pomene „košarka“ u crnogorskim okvirima, popularni „Japanac“, Vlado Šćepanović.

Treći je u amfiteatar ušao čovjek kojeg je najlakše najaviti, jednom riječju – „genije“, nekada evropski i svjetski klupski prvak, a danas predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, najbolji crnogorski fudbaler svih vremena, Dejan Savićević.

Sva tri gosta dočekana su ovacijama koje su makar za akademske okvire nešto što se rijetko može doživjeti.

Ministar sporta u Vladi Crne Gore, Nikola Janović istakao je da je uloge igrača i ministra teško porediti. S obzirom na to da ministarstvo nije postojalo 20-ak godina, obim posla je, ističe ministar, veliki. On je naveo da je sport jako važan za afirmaciju naše zemlje, navodeći primjer važnosti pobjeda reprezentacije i uspjehe naših klubova u smislu jačanja nacionalnog identiteta.

Na pitanje koji je najbolji igrač sa kojim je igrao, ministar je istakao više imena, poput Vujasinovića, Šapića, Kiša, Kašaša, ali je bez pominjanja imena ukazao da se u red najboljih igrača prije svih mora svrstati nekoliko njegovih saigrača iz reprezentacije Crne Gore, koji su bili nosioici igre i zaslužni za to da i pored relativno male baze Crna Gora bude vaterpolo sila u svijetu.