Ekonomski fakultet šampion Crne Gore u futsalu

Riznica medalja Sportskog društva “Ekomen” na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore bogatija je za još jedno zlato. Futsal ekipa Ekonomskog fakulteta je u finalu Studentske lige Crne Gore savladala ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 4:0, u prepunoj Sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, pred više od 700 gledalaca.

Naša ekipa je brzo došla do vođstva preko Bojanića u 4. minutu, nakon uigrane akcije poslije prekida, a na 2:0 povisio je Gardašević majstorskom reakcijom iz odličnog kontranapada (16. minut). To je bio i rezultat poluvremena, u kojem se, kao i tokom čitave utakmice istakao golman Asanović, koji je kapitenski, bravuroznim intervencijama ulivao dodatnu sigurnost svojim saigračima.

U drugom poluvremenu, “Pravnici” su pokušali da vrate neizvjesnost, ali “Ekonomisti” nijesu “branili rezultat” i imali veliki broj šansi da povećaju rezultat. Tek pred kraj meča nakon pokušaja totalne ofanzive ekipe Pravnog fakulteta, iz dva odlično organizovana kontranapada naši studenti su povećali vođstvo. “Pravnici” su krenuli na sve ili ništa, sa igračem – golmanom u polju, a rizik im se nije isplatio. Nakon uigranih akcija u kojima je učestvovala kompletna ekipa Fuštić je u 39. i 40. minutu postavio konačnih 4:0, nakon nesebičnih proigravanja Nikolića.

Naša ekipa je istim rezultatom došla su i do titule 2015. godine, protiv Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Tokom utakmice bila je odlična atmosfera na tribinama, uz fer i sportsko navijanje studenata dva susjedna Fakulteta. Kolegijalnost je u ovoj utakmici bila na izuzetnom nivou te nijesu izostali ni transparenti podrške, konfete, baloni, bubnjevi…

Utakmici su prisustvovali i Dekan Ekonomskog fakulteta, docent dr Nikola Milović, kao i prof. dr Anđelko Lojpur, prof. dr Milivoje Radović, prof. dr Slobodan Lakić, prof. dr Milan Lakićević, prof. dr Veselin Pavićević…

Ekonomski fakultet – Pravni fakultet 4:0 (2:0)

Strijelci: Bojanić 4, Gardašević 16, Fuštić 39, 40

Ekonomski fakultet: Asanović, Vešović, Mašanović, Gardašević, Nikolić, Rabrenović, Radulović, Bojanić, Lakić, Fuštić, Miličić, Boljević.


Pravni fakultet: Vučinić, Gačević, Vukčević, Radulović, Vukićević, An. Mijović, Mitrović, Janković, Darmanović, Ivanović, Adžić, Al. Mijović.