Ekonomisti ubjedljivi u derbiju

U subotu, 10. decembra 2016. godine, u sali Gimnazije “Slobodan Škerović“, u 16 h, odigrana je utakmica VI kola Studentske lige Crne Gore u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta savladala ekipu Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 4:2 (1:2).

Ekipa Ekonomskog fakulteta je pokazala na samom startu utakmice ko je favorit za pobjedu. Bili su konstantniji u igri, sa većim posjedom lopte i tečnijom igrom od protivnika. Međutim, dvije iznenadne kontre igrača ETFa su krunisane golovima. Upisali su se Rešetar i Feratović. Naš golman, Nemanja Koprivica, nije mogao ništa više od dobrog pokrivanja svog ugla, s obzirom na to da su golovi postignuti iz situacija “3 na 1”, odnosno “2 na 1”. Neočekivani zaostatak nije poremetio ekonomiste, tako da su u istom ritmu, nastavili sa ofanzivnom igrom. Minut posle drugog pogotka protivnika, Lakić je smanjio na 1:2, i tako ulio nadu svom timu. Poluvrijeme je završeno rezultatom 1:2.

Već u prvim minutima nakon ponovnog izlaska naših momaka na teren, dao se primijetiti drugačiji sistem igre. Napadi su se branili zonski, a iz grešaka igrača ETF-a su lansirane efikasne kontre. Tako je za svega dva minuta rezultat preokrenut – fantastične akcije su golovima krunisali Radulović i Fuštić. Nijesu naši fudbaleri posustali nakon preokreta, već su nastavili da igraju odgovorno u odbrani a pametno u napadu, u želji da utakmicu sigurnom igrom privedu kraju. Za konačan rezultat je zaslužan Rabrenović, koji je u nezaštićeni ugao protivničkog gola zakucao loptu iz neposredne blizine, i kao šlag na tortu, ekipi Ekonomskog fakulteta donio zasluženu pobjedu, budući da se radilo o pretposljednjem minutu igre. Važna stvar je da se prvo mjesto u grupi odlučivalo upravo na ovoj utakmici, pa će ekonomisti u eliminacionoj fazi, na papiru imati lakšeg protivnika.

Još jednom, čestitke svim igračima, na zasluženoj pobjedi kao i fantastičnoj igri, u nadi da će ova pobjeda uliti našim momcima dodatno samopouzdanje, u susret utakmicama eliminacione faze.

Ekonomski fakultet: Koprivica, Lakušić, Mašanović, Rabrenović, Fuštić, Lakić, Lukačević,Radulović, Vešović.

Elektrotehnički fakultet: A. Feratović, Šćepanović, R. Feratović, Dragović, Mileusnić, Rešetar, Redžematović, Mehmedović.