Ekonomisti u finalu

U subotu, 11. marta 2017. godine, u sali Univerziteta Crne Gore, u 21 h, odigrana je druga polufinalna utakmica Studentske lige Crne Gore u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta savladala ekipu Studentski dom Pg 2 rezultatom 6:5 (2:2).

Unaprijed se znalo da je ekipa Studenstski dom Pg 2 naš najopasniji rival do sada, te da se u meču protiv njih moramo prići sa maksimalnom posvećenošću, pažnjom i kvalitetom u igri.

Ritam utakmice je bio brz već od prvog realizovanog pasa. Prvi napad, koji je imala ekipa Studentskog doma, ekonomisti su prekinuli i lansirali kontru od svog gola, koju je Dejan Miličić krunisao pogotkom, posle samo četrdeset sekundi igre, i u svoju ekipu unio entuzijazam, natjeraravši protivnika da od samog starta juri zaostatak.

Nakon prvog gola igralo se oštro, uz borbu obje ekipe za svaku loptu, pas, akciju, šut. Protivnici su težili da rezultat dovedu u svoju korist što prije, napadajući konstantno, uz niz dobrih šuteva u okvir gola, koje je Igor Asanović blokirao fantastičnim intervencijama. Ekonomisti su pod pritiskom popustili u sedmom minutu – Alavać je pogodio za izjednačenje, a Gojačanin za preokret, minut kasnije. Lijepu akciju ispred gola Studentskog doma je u devetom minute golom ponovo završio Miličić, donijevši svom timu izjednačenje.

Tempo nastavku poluvremena nije slabio. Razmijenjeno je po nekoliko oštrih šuteva na obje strane, ali su golmani dobro reagovali. Zbog faula nad poslednjim igračem u kontranapadu protivničke ekipe, direktan crveni karton dobio je Radonjić. Po mišljenju ekipe Ekonomskog fakultet, karton je prestrogo dosuđen, i pretsavlja samo jednu u nizu sumnjivih odluka sudije u ovom meču. Naši su uspjeli da sa igračem manje sačuvaju svoju mrežu. Poluvrijeme je završeno rezultatom 2:2, iz devetog minuta.

Početak drugog dijela je obilježila nešto mirnija igra, s tim da se više igralo na polovini naše ekipe. Namanja Konatar je iskoristio prostor ispred gola, postigavši prelijep gol od prečke. Asanović je bio nemoćan. Iako je kraj utakmice bio daleko, obje ekipe su konstantno napadale. Iz polukontre je u trideset četvrtom minutu gol postigao Gardašević, što je unijelo primjetnu nesigurnost u ekipu Studentskog doma. Nastalu situaciju su iskoristili Ristić i Nikolić, postigavši golove u trideset sedmom, odnosno trideset osmom minutu.

Činilo se da je sve gotovo. ekonomisti su imali dva gola prednosti na svega dva minuta prije kraja. Međutim, Domci su se brzo vratili na gol zaostatka, pogotkom Alavaća u trideset devetom minutu. Neposredno posle gola, zbog drugog žutog kartona isključen je naš Ristić. Ovog puta je protivnik iskoristio višak na terenu. Nemanja Konatar se probio s desne strane i u četrdesetom minute postigao svoj drugi gol, za izjednačenje i nevjericu među navijačima i igračima Ekonomskog fakuleta.

Na minut prije kraja, i rezultatu 5:5, našoj ekipi je dosuđen kazneni udarac, međutim, Nikolić je šutirao pored gola. Nekoliko trenutaka nakon neiskorišćene prilike, vjeru u pobjedu donosi Miličić, svojim trećim pogotkom. Ekonomski fakultet je imao gol prednosti, a do kraja je bilo svega pedesetak sekundi. Ipak, ekipa Studentskog doma se nije predavala, pa su za preostalo vrijeme na gol Asanovića šutnuli čak šest puta, a naši momci su napravili dva prekršaja.

Konačno, duga sirena je označila kraj utakmice i veliku radost, kako na terenu, tako i na tribinama –  Ekonomski fakultet je u veoma teškom meču savladao jednog od svojih najvećih rivala, te im se revanširao za težak poraz u finalu Lige, prošle godine.

Studentski dom Pg 2: Kanalić, Gojačanin, Konatar N, Konatar S, Konatar Lj, Bojović, Čolović M, Čolović N, Femić, Alavać. Kapiten: Femić Igor.

Ekonomski fakultet: Asanović, Fuštić, Rabrenović, Radulović, Lukačević, Mašanović, Radonjić, Gardašević, Miličić, Ristić, Nikolić, Boljević. Kapiten: Radonjić Radovan.

Opomenuti: Konatar Lj, Alavać, Čolović N (Studentski dom Pg 2); Miličić, Ristić (Ekonomski fakultet)

Isključeni: Čolović N (Studenstski dom Pg 2); Radonjić, Ristić (Ekonomski fakultet)