Ekonomisti se družili sa šampionima na karting stazi

Druga Trka za veliku nagradu Ekomena, u organizaciji Sportskog društva Ekomen, okupila je u utorak, 6. juna 2017. godine u Karting centru Podgorica 80 takmičara, među kojima je bilo 55 studenata, 5 maturanata, kao i 20 profesora, asistenata, te gostiju iznenađenja – poznatih ličnosti iz oblasti sporta, glume i novinarstva

Prije početka zvaničnog dijela, na stazi su se našli najmlađi – djeca profesora i asistenata Ekonomskog fakulteta, koja su najavila odlično druženje, i lijepu zabavu. Po završetku trke, svako dijete je dobilo medalju u znak priznanja i zahvalnosti na učešću.

Formalni dio otvorio je pozdravnim govorom Dušan Šćepanović, predsjednik Društva, koji se u ime Ekomena zahvalio svima na prisustvu i učešću, ali i povezao pojmove rizika, sigurnosti, brzine i odlučnosti, koji su zajednički i za karting, ali i za ekonomiju.

Zatim je učesnike pozdravio docent dr Nikola Milović, dekan Ekonomskog fakulteta, koji nije skrivao zadovoljstvo povodom organizovanja konkretne aktivnosti, istakavši da je ponosan na studente koji kroz brojne aktivnosti i organizaciju događaja čine vannastavne sadržaje i studentski život na Ekonomskom fakultetu bogatijim.

Pored Dekana Fakulteta, ovom događaju su prisustvovali i docent dr Mijat Jocović, prof. dr Jasmina Ćetković, prof. dr Gordana Đurović, prof. dr Danijela Jaćimović, dr Milena Lipovina, dr Dijana Kovačević, mr Vladimir Đurišić, mr Ivan Radević, mr Milica Muhadinović, Milica Vukčević, Tijana Đoković i dr.

Među gostima iznenađenja, kao ravnopravni učesnici u karting takmičenju sa studentima našli su se i:

  1. Ivan Strugar, proslavljeni crnogorski kik bokser i višestruki šampion Evrope i svijeta
  2. Božidar Zuber, poznati crnogorski glumac
  3. Slađana Perunović, najuspješnija crnogorska atletičarka
  4. Milan Sztepanov, izvršni direktor CKB banke (Sektor za praćenje usklađenosti poslovanja banke sa propisima i bezbjednost)
  5. Dušan Milošević, direktor Triatlon kluba Podgorica i učesnik Iron Man takmičenja
  6. Milutin Grgur, novinar i urednik TVCG
  7. Igor Ćulafić, sportski novinar na TV Pink

Samo takmičenje bilo je organizovano na način da su učesnici bili podijeljeni u 10 grupa sa po 8 takmičara, uz ravnopravnu zastupljenost učesnika oba pola. U svakoj grupi, bilo je obavezno učešće jednog profesora ili asistenta, odnosno jednog gosta iznenađenja. Po dva najbolja učesnika iz svake trke obezbijedila su plasman u polufinale, da bi kasnije u finalu nastupilo 6 najboljih i to: Luka Pićurić, Nikola Mugoša, Ivan Kuzman, Miloš Milović, Dejan Miličić i Edin Sutaj.

Finalu je prethodio spektakularan vatromet, na oduševljenje svih učesnika i prisutnih. Nakon mnogo velikih preokreta i puno uzbuđenja u finalu, titulu najbržeg u generalnom plasmanu osvojio je Luka Pićurić, koji je bio brži od drugoplasiranog Nikole Mugoše, dok je treće mjesto osvojio Ivan Kuzman.

Posebno priznanje “za najbržeg profesora” zavrijedio je mr Ivan Radević, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu, dok je priznanje za najbržu damu pripalo Anici Mijatović. Pored njih posebno priznanje “za najopreznijeg učesnika” dobila je Jelena Vukmirović.

I ove godine, Trka za veliku nagradu Ekomena je opravdala očekivanja, te su studenti, ali i gosti, izrazili nadu da će ovaj događaj postati tradicionalan.