Ekonomisti ponovo na tronu

Ekonomisti ponovo na tronu

U srijedu, 11. aprila 2018. godine, u sali Sportskog i kulturnog centra UCG, odigrana je finalna utakmica Studentskog kupa Crne Gore u odbojci u kojoj su igrači Ekonomskog fakulteta uz dosta muke uspjeli da pobijede ekipu Elektrotehničkog fakulteta, i odbrane titulu osvojenu prošle godine. Viđena je velika borba, igralo se prilično izjednačeno o čemu svjedoči podatak da su tri od četiri seta završena na razliku.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta su bili ravnopravan rival u sva četiri seta, a šampiona su odlučile nijanse. U prvom setu serijom dobrih servisa Bogojevića, ETF odlazi sa tri poena prednosti na prvi tehnički time-out. Nakon toga je uslijedila bolja igra i preokret u finišu seta igrača Ekonomskog fakulteta za prednost od 1:0 u setovima.

I u drugom setu su protivnici krenuli dobro, poveli sa 5:1, međutim vrlo brzo su odbojkaši Ekonomskog fakulteta preokrenuli rezultat. U egal završnici igralo se poen za poen, a u tim trenucima blistao je Boban Dedić koji as poenom donosi izjednačenje u setovima.

ETF je igrao odlično i u trećem setu, asevi Bobana Dedića, dobra igra njegovog brata tehničara Slobodana, Bogojević dobar u napadu, pa su ETF-ovci imali čak 4 set lopte, ali je na kraju presudilo iskustvo naše šampionske ekipe koja osvaja treći set.

U četvrtom smo vidjeli skoro identičnu situaciju. Protivnička ekipa je igrala dobro do sredine seta, ali na kraju poenima Međedovića, Radulovića i Jeftovića, Ekonomski fakultet potvrđuje primat i osvaja devetu uzastopnu titulu.

Čestitke našoj ekipi uz želju da još dugo godina slavimo ovakve uspjehe!

Ekonomski fakultet- Elektrotehnički fakultet 3:1  (25:22 ; 26:28 ; 31:29 ; 27:25)

Ekonomski fakultet: Raičković, Aranitović, Međedović, Radulović, Ivanović,  Petrović, Jevtović, Bošković, Muhović
ETF: S. Dedić, B. Dedić, J. Bogojević, F. Bogojević, Vujović, Dulović, Vojinović, Svrkota, Rakonjac, Matković, Dragišić