Ekonomski fakultet šampion Studentske lige u futsalu

Kako smo postali šampioni u futsalu?

U srijedu, 13. marta 2019. godine, u sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, odigrano je finale Studentske lige u futsalu za sezonu 2018/19. između Ekonomskog fakulteta i Studentskog doma Podgorica.

Ekipa Ekonomskog fakulteta nakon serije penala, slavila je rezultatom 4:3. Porazivši prošlogodišnjeg šampiona, ekonomisti su pred 700 gledalaca preuzeli titulu prvaka Studentske lige u futsalu.

Utakmica je, očekivano, bila napeta. Naši igrači su već na samom početku utakmice, u 3. minutu, poveli 1:0 golom Ajkovića, međutim, slavlje je kratko trajalo jer je protivnička ekipa izjednačila već u sljedećem minutu golom Konatara. Rezultat 1:1 se zadržao do samog kraja utakmice i pored brojnih šansi koje su obije ekipe imale. Naravno, naši igrači bili su ohrabreni i podstaknuti na dobru igru usljed velike podrške sa tribina. Njihovi navijači su neposredno pred početak utakmice izveli i koreografiju, koja je bila prijatno iznenađenje za mnoge.

Od značajnih šansi u prvom poluvremenu izdvaja se prečka Femića. U drugom poluvremenu je zavladala pasivnija igra. Obije ekipe su se povukle. To poluvrijeme obilježio je crveni karton igrača Studentskog doma, Konatara, koji je sankcionisan zbog prigovora sudiji. Nažalost, ekonomisti nisu iskoristili igrača više, pa se rezultat 1:1 zadržao sve do kraja utakmice. Pobjednika utakmice, a ujedno i šampiona Studentske lige u futsalu, odlučivali su penali. Strijelci za Ekonomski fakultet bili su Bojanić, Miličić i Ajković, dok je Šćekić bio neprecizan. Za Studentski dom sigurni izvođači bili su Čolović i N. Konatar., dok je fenomenalni golman ekonomista, Boljević, odbranio šuteve Femića i Gojačanina, i time donio pobjedu Ekonomskom fakultetu.

Na samom kraju su uručena priznanja najboljim pojedincima i ekipama. Našem šampionu je zlatna odličja i pehar uručio Nikola Janović, Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore, dok je Luka Boljević dobio priznanje za najboljeg golmana, koje mu je uručio Rajka Šebeka, člana UO SSSCG.

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG  4:3 nakon penala, 1:1 (1:1)

Gledalaca: oko 700

Sudije: Momo Saveljić i Žarko Markuš

Žuti kartoni: Femić, Kolić i Čolović (Studentski dom PG)

Crveni karton: Lj.Konatar (Studentski dom PG)

Strijelci: Ajković u 3. minutu za Ekonomski fakultet, N. Konatar u 4. minutu za ekipu Studentski dom Podgorica

Strijelci iz penala: Bojanić, Miličić i Ajković (Ekonomski fakultet), Čolović i N. Konatar (Studentski dom PG)

Ekonomski fakultet: Boljević, Mašanović, Radulović, Ajković, Jokić, Miličić, Rabrenović, Mijović, Bojanić, Jakšić, Perović, Šćekić

Studentski dom PG: Kolić, Vojinović, Čolović, Gojačanin, Femić, S. Konatar, N. Konatar, Lj. Konatar, Bojović