Ekomen u posjeti Fudbalskom savezu Crne Gore

U utorak, 27. februara 2018. godine, članovi Sportskog društva Ekomen posjetili su Fudbalski savez Crne Gore. Tokom posjete studenti su se upoznali sa aktivnostima Saveza. Naši domaćini su govorili o razvoju fudbala u Crnoj Gori, kao i o problemima sa kojima se Fudbalski savez suočava.

Svi su svjesni činjenice da je fudbal danas postao biznis u kojem se mnogo zarađuje, kako prodajom TV prava za fudbalska takmičenja, tako i sponzorskim ugovorima i prodajom karata, pa je iz tog razloga studentima Ekonomskog fakulteta ova tema bila veoma interesantna. Mogli su da čuju nešto o organizaciji takmičenja i reprezentativnim akcijama, a pogledali su i video snimak koji pokazuje evoluciju fudbala u Crnoj Gori u posljednjih 10 godina.

Nakon toga, uslijedila su interesantna pitanja studenata vezana za izgradnju istočne tribine nacionalnog stadiona, Ligu nacija, izgradnju stadiona na Cetinju i mnoga druga, poslije čega je uslijedio obilazak velelepne zgrade Saveza koja je zvanično otvorena prije 2 godine.

Neosporno je da su svi studenti uživali u ovoj zanimljivoj posjeti, čemu u prilog govori njihovo interesovanje i spremnost da učestvuju u akcijama Fudbalskog saveza Crne Gore, tako da je ova posjeta tek početak uspješne saradnje između Sportskog društva ”Ekomen” i Fudbalskog saveza Crne Gore.