Dominacija ekonomista na Studentskom prvenstvu u stonom tenisu

U subotu, 25. novembra 2017. godine, u sali SKC Univerziteta Crne Gore, u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica održano je XI Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu.

Nastupilo je ukupno 36 takmičara, 30 u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji. Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji osvojio je Viktor Rogić sa Ekonomskog fakulteta. On je u finalu savladao Nemanju Račića sa Filozofskog fakulteta rezultatom 3:2. Rogić je na putu do finala sve svoje protivnike savladao maksimalnim rezultatom 3:0. Bronzano odličje osvojio je Jovan Braunović sa Pravnog fakulteta koji je u meču za treće mjesto slavio rezultatom 3:1 protiv Ivana Petrića.

U ženskoj konkurenciji nije bilo dileme. U konkurenciji 6 djevojaka dominantna je bila prošlogodišnja šampionka Sunčica Rogić, studentkinja master studija na Ekonomskom fakultetu. Ona je u finalu slavila protiv svoje koleginice Enide Kurtagić, maksimalnim rezultatom. U meču za treće mjesto slavila je Milijana Laketić sa Prirodno-matematičkog fakulteta, takođe maksimalnim rezultatom 3:0 protiv Nikolete Marković.

Sada već tradicionalno, ekonomisti odnose medalje sa univerzitetskih sportskih takmičenja. Tri medalje sa istog takmičenja i u istom danu, od čega dvije zlatne za Sunčicu i Viktora Rogića, kao i srebrna Enide Kurtagić, nam daju za pravo da potvrdimo još jednom da su ekonomisti sjajni stonoteniseri.