Liga smjerova - turnir u malom fudbalu Ekonomskog faakulteta

April na Ekonomskom fakultetu u znaku Lige smjerova!

Tradicionalno, već jedanaest godina zaredom, mjesec april na Ekonomskom fakultetu obilježava Liga smjerova, turnir u malom fudbalu, koji organizuje Sportsko društvo ‘’Ekomen’’. Takmičenje je nastalo je iz želje da se studenti završne godine, nakon razdvajanja na različitim smjerovima, ponovo okupe, druže i takmiče. Događaj se realizuje radi promocije sporta, dobrog druženja i prije svega prijateljskog odnosa između studenata i njihovih profesora, koji sa svojim smjerovima učestvuju na takmičenju!

Za ovogodišnju Ligu, prijavilo se 5 ekipa sa smjerova: Menadžment, Računovodstvo, Javni sektor i ekonomske politike, Evropske ekonomske integracije i Marketing. Ukupno je u takmičenju učešće uzelo preko 50 studenata, a salu kod Osnovne škole “Sutjeska” sva tri dana, posjećivale su i  koleginice koje su pružale podršku kolegama sa smjera. 🙂

Da sve protekne po pravilima, pobrinuli su se Luka Pejović i Lazar Čađenović, licencirane sudije Fudbalskog saveza Crne Gore. Ipak, sudijski par nije imao težak posao, Liga je oslikala lijepo druženje generacije u prethodne četiri godine i sve je proteklo u lijepoj atmosferi, sa fer i sportskim odnosom svake ekipe.

U petak, 12. aprila, svečano je otvorena Liga. Naša Aleksandra Komatina, studentkinja četvrte godine, pozdravila je učesnike i poželjela im sreću u ime Ekomen tima. Zatim je, tradicionalno, odigrana revijalna utakmica. Sa jedne strane, igrali su profesori, novinari i članovi futsal ekipe, a sa druge strane, kapiteni ekipa prijavljenih na Ligu smjerova, predstavnici studenata i članovi futsal ekipe. Osvajači Studentske lige u futsalu, očekivano su obilježili ovu utakmicu, pa je Nebojša Šćekić upisao 2 gola za svoju ekipu. Revijalna utakmica bila je samo dokaz da su na terenu, kao i u amfiteatru, studenti i profesori Ekonomskog fakulteta prijatelji, raspoloženi za druženje i rekreaciju. U naredna dva dana, odigrano je 10 utakmica, tako da su smjerovi međusobno odmjerili snage, a mi dobili finaliste.

Javni sektor i ekonomske politike 9
Marketing 7
Evropske ekonomske integracije 6
Računovodstvo 4
Menadžment 0

Marketing i Javni sektor bili su u finalu! U poslednjoj, finalnoj utakmici, ekipa Javnog sektora odnijela je pobjedu rezultatom 3:1! Šampion Lige smjerova određen je golovima Đurovića, Ivanovića i Jankovića, a gol Rastodera u 23. minutu, za ekipu Marketinga, nije uticao na konačan ishod. Šampionima Lige smjerova, medalje su uručile Ivana Gazivoda i Ivana Vučeraković, dok je direktor Društva, Amar Bučan uručio priznanja najboljem golmanu Lige, Mirku Jokiću i najboljem igraču po glasovima ostalih ekipa, Bojanu Jakšiću. Kao najbolji strijelac, posebno se izdvojio Aleksa Ivanović kojem je otišlo ovo priznanje. Iz reda profesora, saradnica u nastavi, Milica Vukčević, dobila je trofej za najposvećenijeg i najredovnijeg profesora Lige. Ona je sva tri dana, sa klupe, srčano bodrila svoj smjer Računovodstvo i apsolutno zaslužila ovo priznanje.

Ovo je bila jedanaesta u nizu Liga smjerova u organizaciji Sporstkog društva Ekomen! Svim ekipa i profesorima, zahvaljujemo se na učešću i lijepom druženju! Očekujemo vas i naredne godine!