Ako se po jutru dan poznaje…

U nedjelju, 22. oktobra 2017. godine, u sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, odigrana je utakmica I kola grupne faze Studentske lige Crne Gore u futsalu, u kojoj je ekipa Ekonomskog fakulteta savladala ekipu Univerziteta Mediteran, rezultatom 4:1 (2:0).

Od samog starta meča, ekonomisti su nametnuli svoj ritam igre, koji je krunisao Fuštić golom u 4. minutu meča, kada je na asistenciju Ajkovića poslao loptu iza leđa golmana protivničke ekipe, i time donio prednost svom timu u ranoj fazi meča. U 17. minutu, fantasičnim udarcem petom, Mijović duplira prednost ekonomista i mirno privodi prvo poluvrijeme kraju.

Početak drugog poluvremena je obilježila brža igra obje strane, gdje su se oba golmana istakla u nekoliko navrata. Na prvi gol u drugom periodu igre se čekalo do 24. minuta, sjajnu dugu loptu golmana naše ekipe, Jokića, u mrežu je sproveo Rabrenović. Odmah nakon gola našeg tima, uslijedio je konkretan odgovor ekipe Mediterana, u 25. minutu nakon polukontre, Saičić smanjuje prednost na 3:1.

Nakon tog gola, fokus igre se prenio na sredinu terena, igralo se tvrdo, defanzivno, tražio se prostor za povoljnu priliku. U tom taktičkom nadmudrivanju, naša ekipa je potvrdila pobjedu golom Rabrenovića u 39. minutu meča.

Ako se po jutru dan poznaje, ekipa Ekonomskog fakulteta i ove godine pokazuje šampionske ambicije‚ uprkos podmlađenom sastavu. Potrebno je još svega par mečeva da se svi elementi uklope, timska igra postane još izraženija, odbrana čvršća i pas igra sigurnija.
Protivnik našeg tima u II kolu je Fakultet političkih nauka. Našoj ekipi želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Ekonomski fakultet – Univerzitet Mediteran 4:1 (2:0)
Ekonomski fakultet: Stanković, Šćekić, Lakušić, Mijović, Rabrenović, Mašanović, Fuštić, Lukačević, Vukašinović, Jokić
Univerzitet Mediteran:  Marić, Mugoša, Mulić, Turanjanin, Ademović, Vujović, Saičić