Košarkaška ekipa Ekonomskog fakulteta

A sad – pohod na medalju!

U utakmici petog, poslednjeg kola grupne faze takmičenja Studentske lige Crne Gore u košarci, koje se odigrala u petak, 13. aprila 2018. godine, u Sportskom i kulturnom centru UCG, koplja su ukrstili ekipa Ekonomskog fakulteta i ekipa Univerziteta Donja Gorica. Ekonomisti su slavili rezultatom 56:46.

Kakva je to samo utakmica bila, puna preokreta, brze i atraktivne igre, koju su gledaoci sa tribina pažljivo pratili. Meč dvije najbolje ekipe iz grupe, koji je opravdao epitet derbija. U prvom poluvremnu smo prisustvovali pravoj rezultatskoj neizvjesnosti, gdje su se ekipe smjenjivale u vođstvu, ali nijedna ekipa nije napravila osjetniju razliku. Tako je bilo sve do kraja prvog poluvremena, kada je Dautović, koji je obilježio prvi period igre sjajnom partijom, svojim poenima odveo ekipu na kratki predah. Rezultat na poluvremenu bio je 29:24 u korist ekonomista.

U drugom poluvremenu, slična situacija. Jak ritam utakmice je učinio svoje, pa su se ekipe opet smjenjivale u vođstvu. Međutim, kada je bilo najpotrebnije, ekipa Ekonomskog fakulteta je zaigrla bolje u oba pravca i zasluženo slavila rezultatom 56:46.

Ekonomisti su takmičenje u grupnoj fazi završili kao prvoplasirani, bez poraza. Slijedi eliminaciona faza, u kojoj nemamo prava na kiks. Da bi ovi momci, uz dirigentsku palicu trenera Stevana Bojanića, uspjeli u svojim namjerama i ostvarili cilj, pozivamo sve ljubitelje sporta i košarke da dođu i da ih podrže u borbi za pobjedničko postolje. Želimo našim momcima mnogo sreće u nastavku takmičenja!