Članovi Ekomena u posjeti Luštici

EKOMENCI SE OPROBALI U GOLFU

Članova Ekomena i alumni kluba su 22. jula 2018. godine posjetili kompaniju Luštica Bay, gdje su proveli vrijeme igrajući golf i kupajući se na jednoj od najljepših plaža u Crnoj Gori, a bili su među prvim posjetiocima koji su dobili priliku da uživaju razgledajući marinu.

Golf je sport u kojem igrač nastoji da golf lopticu sa što manje udaraca ubaci u rupu, u skladu sa pravilima. Golf je nastao u 14. vijeku u Škotskoj, gdje su golf smjeli igrati samo muškarci, te odatle i potiče naziv Gentlemen Only Ladies Forbidden. Uz fudbal i košarku najpopularniji je sport na svijetu sa oko 26 miliona igrača.

Prilikom dolaska na golf terene, članove Ekomena dočekao je instruktor golfa iz Egipta, gospodin Deni, koji se studentima obratio na engleskom jeziku i poželio dobrodošlicu. Zatim je uslijedila mini obuka za igranje golfa. Naizgled laka igra, međutim, zahtijeva dobru pripremu, zagrijavanje i vrhunsku taktiku. Obuka je počela zagrijavanjem, zatim je uslijedilo upoznavanje sa pravilima držanja štapa za golf, načinom na koji se zamahuje štapom i pravilnim položajem tijela.

Naravno, za kratko vrijeme Ekomenci nijesu mogi da postanu profesionalci u ovoj igri, ali su odlično savladali početne taktike. Pored održane mini škole golfa, ovo je bilo i odlilčno druženje članova i instruktora iz Egipta, koji je sa nama podijelio i svoje bogato iskustvo koje je stekao radeći godinama u kompaniji Luštici Bay.

Održano je i takmičenje u golfu, onaj čija je loptica bila najbliža najdaljoj rupi, pobijedio je i dobio nagradu od naših domaćina. U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela naša predsjednica Aleksandra Jovanović, dok je u muškoj konkurenciji pobijedio Igor Raičević.

Pored igranja golfa, mogli smo da uživamo i u predivnom pogledu na Jadransko more i još jednom utvrdili da je Lord Bajron bio u pravu jer  je jednom napisao: “Kada je stvarana planeta Zemlja, najlepši spoj zemlje i mora desio se na crnogorskoj obali. ” Obišli smo i marinu Luštice, zatim nastavili druženje na plaži u blizini.