Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili Vasojevićki Kom

Ekonomisti osvojili Vasojevićki Kom

U subotu, 23. juna 2018. godine održana je hiking tura na Komovima, 2461 m. Prema  jednoj od najimpresivnijih crnogorskih planina, iz Podgorice se, autobusom u 7.30 h, uputilo više od 50 studenata, u pratnji iskusnih planinskih vodiča. Oni su preko Kolašina, Mateševa  i prevoja Trešnjevik stigli u podnožje Komova na katun Štavna oko 10.30 h.

Iako hladan vjetar i niska oblačnost nijesu obećavali, grupa se u 11 h uputila prema cilju, što se pokazao kao dobra odluka. Vrijeme se usput popravilo, vjetar koji je kasnije utihnuo i sunce koje se pojavilo iza oblaka, povoljno su uticali tako da staza nije bila previše klizava. Učesnici su se nakon nešto više od dva sata našli na vrhu Vasojevićkog Koma. Uslijedila je duža pauza za okrepljenje, fotografisanje i uživanje u  jedinstvenim pogledima koji se sa Komova pružaju na okolne planine.

Nakon toga uslijedio je silazak prema katunu Štavna, koji je zahtjevao poseban oprez i pažnju. Oko 16.30 h u Eko selo “Štavna”, gdje su  ih čekali autobusi, vratili su se poslednji učesnici ovog zanimljivog i uzbudljivog pohoda.