Zlatna medalja za Crnu Goru na takmičenju Euroskills

Zlatna medalja za tim Ekonomskog fakulteta

Na Euroskills-u 2016, održanom u Geteborgu u Švedskoj, u periodu od 1. do 3. decembra 2016. godine, studenti Ekonomskog fakulteta Damjana Katnić i Bojan Pejović osvojili su prvo mjesto u oblasti preduzetništva, na najvećem i najprestižnijem evropskom takmičenju u različitim disciplinama.

Damjana, koja je bila predsjednica Sportsko-rekreativnog društva studenata ekonomije i menadžmenta ‟Ekomen” tokom trajanja osnovnih studija, a trenutno studentkinja magistarskih studija našeg Fakulteta, je zajedno sa kolegom Bojanom Pejovićem, studentom IV godine osnovnih studija ekonomije, učestvovala na pomenutom takmičenju, pokazavši svoju kretivnost, preduzetnički duh, spremnost da se na pravi način odgovori izazovu. Sve pomenuto su pritom timski razradili u biznis projektu “EUREKA” – FORMER SPORT (WO)MEN COMPANY. Njihov projekat bio je propraćen mentorstvom prof. dr Boban Melovića, prodekana za nastavu na Ekonomskom fakultetu.

Trud, rad, višečasovne pripreme, koji su uložili naši studenti, dao je  inzvaredne rezultate. Pripreme za ovo takmičenje trajale su više od pet mjeseci, u okviru kojih se naš tim skoro svakodnevno sastajao stvarajući nove ideje i razmjenjujući mišljenja, sve u cilju što boljeg predstavljanja sopstvenih mogućnosti, Ekonomskog fakulteta i države Crne Gore. O važnosti samog događaja, govori podatak, da je u njemu učešće uzelo 28 država Evrope, odnosno 480 takmičara, uzrasta od 18 do 25 godina, koji su pokazali zavidno umijeće u različitim disciplinama. Pored prisutnih takmičara, oko 75 000 gledalaca širom svijeta, ispratilo je ovo takmičenje. Crna Gora je jedina zemlja iz regiona, koja je učestvovala na ovom takmičenju, a da nije članica Evropske unije.

Ovim putem članovi Sportsko-rekreativnog društva studenata ekonomije i  menadžmenta “Ekomen”, još jednom, čestitaju Damjani, kao i njenom kolegi Bojanu, na izuzetnom rezultatu, zlatnoj medalji, sa željom da i dalje nastave da postižu dobre rezultate.