Podgorička desetka 2022.

PETA PODGORIČKA DESETKA

NEDJELJA, 30. JANUAR 2022. GODINE – BRDO GORICA – PODGORICA

REZULTATI PETE PODGORIČKE DESETKE

Cilj trke je promocija zdravih stilova života uz boravak u prirodi, te da brdo „Gorica“ dodatno dobije na značaju, kako u smislu mogućnosti koje pruža za kvalitetno provedeno vrijeme tako i u pogledu potrebe da se čuva, zaštiti i održava.

Peta trka pod nazivom „Podgorička desetka“, održana je 30. 1. 2022. godine na brdu Gorica, uz učešće više od 200 takmičara, a u organizaciji Sportsko-rekreativnog društva studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“ i Triatlon kluba „Podgorica“.

Lijepo vrijeme, rekordan broj zaljubljenika u zdrave stilove života, kako profesionalnih atletičara tako i rekreativaca, kako mlađih tako i starijih, uz pozitivnu atmosferu i lijepo druženje, obilježili su današnji dan na Brdu Gorica.

Pred početak trke takmičarima su se obratili i poželjeli sreću Milinko Caković, direktor SRDSEM „Ekomen“, Žana Pavićević, predsjednica Triatlon kluba „Podgorica“, kao i dr Marko Begović, direktor Uprave za mlade i sport. Trci je u ime Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica prisustvovao i g-din Miloš Antić.

Proglašeni su i pobjednici, kako po starosnim kategorijama, tako i u generalnom plasmanu.

U generalnom plasmanu, u muškoj konkurenciji, pobijedio je Marko Kavaja iz TK „Lovćen“ (vrijeme 36.43). Drugo mjesto osvojio je Perica Vučković iz AK „Sparta“ sa vremenom 37.51, dok je treće mjesto sa svega dvije sekunde zaostatka osvojio Nikola Čađenović iz kluba „Road Runners Montenegro“ (37.53).

U ženskoj konkurenciji, može se reći i po običaju, dominaciju je nastavila najbolja crnogorska atletičarka Slađana Pejović (AK „Nikšić“), koja je od 2017. godine, slavila svih pet puta, koliko se ova trka i organizuje. Njeno vrijeme bilo je 39.31. Drugo mjesto pripalo je Radi Miladinović iz Podgoričkog maratona (43.44), dok je treće mjesto pripalo članici AK „Nikšić“, Jeleni Ivković (44.04).

Kako ističu organizatori „Pored domaćih takmičara, na stazi su bili i učesnici iz Italije, Rusije, Hrvatske i Njemačke. Najmlađi učesnik bio je osmogodišnjak, dok najmlađa učesnica ima 11 godina. Sa druge strane, najstarija učesnica ima 65 godina, a najstariji učesnik 74“.

Najmlađa učesnica Mia Bečanović (11 godina) ističe „Bilo je lijepo trčati zato što se vidi bukvalno cijeli grad Podgorica. Bilo je malo teže na početku, ali poslije sam se navikla.“ Velike simpatije kako učesnika, tako i publike i slučajnih prolaznika pobrao je i najmlađi učesnik trke, André Leon Vergara Meersohn (8 godina).

Pobjednica, Slađana Pejović je nakon trke istakla da joj je uvijek drago da učestvuje u trci Podgorička desetka. Takođe navodi da je upravo došla sa 20-dnevnih priprema iz Ulcinja, gdje se sprema za početak sezone u kojoj je očekuju Mediteranske igre, balkanska prvenstva, dok joj je cilj da u narednoj godini ostvari normu za Olimpijske igre u Parizu.

Učešće u trci bilo je besplatno, a pomoć takmičarima pružili su i volonteri iz Sportskog društva „Ekomen“, inače studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Generalni sponzor događaja bila je Crnogorska komercijalna banka, a partneri događaja bili su i Glavni grad Podgorica, Uprava za sport i mlade, Doding enterijeri i Štamparija Grafo Press.

Kako je izgledala Podgorička desetka u prethodnim godinama, može se vidjeti putem sljedećih linkova:

Podgorička desetka 2017 – https://www.youtube.com/watch?v=DtepYniSCV0

Podgorička desetka 2018 – https://www.youtube.com/watch?v=PfevclOADXw

ZA PLAN TRENINGA ZA PODGORIČKU DESETKU – kliknite OVDJE!

ZA SPISAK TRENUTNO PRIJAVLJENIH UČESNIKA – kliknite OVDJE!