EKOMEN se bavi organizacijom sportsko-rekreativnih sadržaja u kojima učešće mogu uzeti studenti koji se aktivno bave sportom, rekreativci, kao i profesori i saradnici.

Tri su načina uključivanja:
1.
Članstvo u Ekomen-u
podrazumijeva uključivanje u organizaciju, rad na projektima, sticanje liderskih vještina, timski rad, usavršavanje informatičkih i retoričkih vještina, kao i praktično testiranje osnovnih menadžment, marketing i finansijskih tehnika.
Za članstvo se mogu prijaviti svi studenti Ekonomskog fakulteta i Studija menadžmenta, a selekcija se vrši na osnovu intervjua, koji se zakazuje u roku od 10 dana po dospijeću prijave.
Da se prijavite za članstvo u Ekomenu, kliknite OVDJE.

2.
Rekreativne aktivnosti
uključuju širok spektar rekreativnih sadržaja u kojima svi studenti, kao i profesori i saradnici, mogu uzeti učešće, koje je, kao i za sve Ekomen aktivnosti od osnivanja Društva, besplatno.
Među do sada realizovanim sportsko-rekreativnim sadržajima su: takmičenja u fudbalu, basketu, tenisu, stonom tenisu, paintaball-u, kartingu, slobodnom penjanju, mini golfu, bilijaru, skijanju, pikadu, kuglanju, plesu, šahu, folkloru… Takođe, Ekomen organizuje i veliki broj zajedničkih druženja u vidu sportskih tribina, organizacije zajedničkog praćenja važnih utakmica, tokom kojih učesnici imaju priliku da upoznaju i čuju neke od najboljih sportista Crne Gore i svijeta.
Da pogledate listu narednih rekreativnih aktivnosti Društva kliknite OVDJE.

3.
Sportisti Fakulteta su studenti koji se najčešće na bazi dugogodišnjeg aktivnog i/ili profesionalnog bavljenja sportom prijave za ekipe Fakulteta koje nastupaju u Univerzitetskim ligama na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Selekcija reprezenata Fakulteta vrši se na osnovu kvaliteta.
Studenti se mogu prijaviti da predstavljaju Fakultet u futsalu, košarci, odbojci, rukometu, basketu, karate, tenisu, stonom tenisu, atletici i mnogim drugim sportovima.
Ukoliko se aktivno bavite sportom i smatrate da zaslužujete priliku da predstavljate Fakultet na takmičenju u svojoj sportskoj disciplini, prijavite se klikom OVDJE.